
Mexicaanse bowl
Zin in bowl food? Maak dan deze Mexicaanse bowl met quinoa. Yes met quinoa, extra gezond dus. We hoeven het vast niet uit te leggen, maar het leuke aan zo’n bowl zijn al die verschillende soorten groenten en smaakjes. In dit geval gebruiken we mais, bonen en tomaat. Dat kun je natuurlijk zelf aanvullen met andere groenten. En allerlei anders wat je lekker vindt zoals tortillachips en guacamole. Gaat deze op je favorietenlijstje?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten
- 300 gr quinoa
- 150 gr tomaten (bijvoorbeeld kerstomataatjes + eventueel 4 kleine takjes met tomaatjes)
- 2 avocado
- 200 gr mini mais
- 2 limoen
- 3-4 takjes koriander
- 4 el guacamole (flinke)
- 4 el adobesaus
- 310 gr bonenmix (1 blikje)
- tortilla chips, naar smaak
- peper en zout naar smaak
- chilivlokken naar smaak
Zo maak je het
Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim water met zout)
Halveer de tomaatjes. Het is ook leuk om een paar kleine takjes tomaat erbij te serveren. Snijd de avocado’s in mooie plakjes.
Gril de mini mais of bak ze rondom bruin in de pan. Haal ze uit de pan en zet even apart. Wanneer je de tomaatjes aan tak ook wilt, kun je ze nu in de koekenpan of op de grillpan even even aanbakken.
Doe de bonenmix in een koekenpan, voeg de adobesaus toe en warm door. Breng op smaak met sap van 1 limoen, zout en peper. Je kunt de bonen ook apart opwarmen, en daarna de adobesaus apart opwarmen en mengen met een beetje tomatensaus of puree. Serveer alles dan ook in de bowl apart.
Giet de quinoa af en verdeel over de kommen. Schep een flinke eetlepel guacamole in elke kom, leg de tortillachips erbij, de avocadoplakjes, een flinke schep van de bonenmix, de tomaatjes, eventueel het takje tomaatjes en minimais. Garneer met verse koriander (of wanneer je dat niet lust platte peterselie) en geef er een partje limoen bij om de Mexicaanse bowl zelf extra op smaak te brengen. Bestrooi voor wat extra pit met chilivlokken.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan