Mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl

Zin in bowl food? Maak dan deze Mexicaanse bowl met quinoa. Yes met quinoa, extra gezond dus. We hoeven het vast niet uit te leggen, maar het leuke aan zo’n bowl zijn al die verschillende soorten groenten en smaakjes. In dit geval gebruiken we mais, bonen en tomaat. Dat kun je natuurlijk zelf aanvullen met andere groenten. En allerlei anders wat je lekker vindt zoals tortillachips en guacamole. Gaat deze op je favorietenlijstje?

Mexicaanse bowl
Mexicaanse bowl

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten

  • 300 gr quinoa
  • 150 gr tomaten (bijvoorbeeld kerstomataatjes + eventueel 4 kleine takjes met tomaatjes)
  • 2 avocado
  • 200 gr mini mais
  • 2 limoen
  • 3-4 takjes koriander
  • 4 el guacamole (flinke)
  • 4 el adobesaus
  • 310 gr bonenmix (1 blikje)
  • tortilla chips, naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • chilivlokken naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking (10 minuten in ruim water met zout)

  2. Halveer de tomaatjes. Het is ook leuk om een paar kleine takjes tomaat erbij te serveren. Snijd de avocado’s in mooie plakjes.

  3. Gril de mini mais of bak ze rondom bruin in de pan. Haal ze uit de pan en zet even apart. Wanneer je de tomaatjes aan tak ook wilt, kun je ze nu in de koekenpan of op de grillpan even even aanbakken.

  4. Doe de bonenmix in een koekenpan, voeg de adobesaus toe en warm door. Breng op smaak met sap van 1 limoen, zout en peper. Je kunt de bonen ook apart opwarmen, en daarna de adobesaus apart opwarmen en mengen met een beetje tomatensaus of puree. Serveer alles dan ook in de bowl apart.

  5. Giet de quinoa af en verdeel over de kommen. Schep een flinke eetlepel guacamole in elke kom, leg de tortillachips erbij, de avocadoplakjes, een flinke schep van de bonenmix, de tomaatjes, eventueel het takje tomaatjes en minimais. Garneer met verse koriander (of wanneer je dat niet lust platte peterselie) en geef er een partje limoen bij om de Mexicaanse bowl zelf extra op smaak te brengen. Bestrooi voor wat extra pit met chilivlokken.

Mexicaanse bowl
Mexicaanse bowl

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Avocado Tomaat Mexicaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Salades

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)

28 april 2020


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in