Bietenstamppot
Wel eens gedacht aan een bietenstamppot? Rode bieten zijn veelzijdig en kun je in allerlei gerechten verwerken. Deze rode bieten stamppot is weer eens wat anders dan een salade met bietjes of bietenburgers. Vooral voor tijdens de wintermaanden is een bordje met deze bietenstamppot eentje die we zeker wel lusten. Voor deze stamppot rode biet gebruiken we gekookte bieten die bij de supermarkt te koop zijn. Zo heb je gemakkelijk en snel deze stamppot bietjes op tafel staan.
Liever een vegetarische variant? Vervang de runderworstjes voor een vega worst!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappelen
- 500 gr gekookte rode bieten
- 1 ui
- Scheutje melk
- Klontje roomboter
- 4 runderbraadworsten
- Peper en zout
Lekker met
- Gebakken uien
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze in 15 minuten gaar in een laag water met zout. Een aardappel is gaar als deze van je vork afglijdt, als je deze er in steekt.
Rasp de gekookte bieten grof en snij het uitje fijn. Voeg wat boter in een pannetje toe en bak de uitjes even kort en voeg daarna de rode bieten toe.
Braad de runderworstjes in wat boter goudbruin.
Stamp de aardappelen fijn, voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe.
Meng de rode bieten door de aardappelen en breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Serveer de bietenstamppot met de runderworstjes!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in