fudge van gecondenseerde melk

Strooigoed fudge (3 ingrediënten)

Ik verheug me al weken op Sinterklaas. Jullie ook? Ik heb goede herinneringen aan vroeger toen we met de hele familie Sinterklaas vierden en daarom vind ik het extra leuk om deze traditie met mijn Merlijn voort te zetten. Wij vieren het bij opa en oma met cadeautjes en lekkere hapjes. Ik neem in ieder geval deze strooigoed fudge mee. Het is zo’n leuk Sinterklaasrecept om te maken, helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en geen oven. Dus ook een leuk receptje om met je kind te maken.

Ga jij dit maken? Zet het recept op je persoonlijke favorietenlijstje, dan kan je het makkelijk terugvinden. Aanmelden is gratis en doe je hier.

Pauline

3 ingrediënten

Fudge maak je van gecondenseerde melk, chocola en toppings. Meer niet! De gecondenseerde melk kan je in de supermarkt kopen. Je moet soms wel even zoeken, want het ligt meestal bij de koffiemelk maar soms ook bij de Aziatische ingrediënten. Dan is het kwestie van opwarmen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Omdat ik nu een Sinterklaas versie maak, voeg ik strooigoed toe. Maar ik heb ook al eerder fudge gemaakt met blauwe muisjes en met popcorn en discodip. Dat is het leuke van dit recept, je kan er volop mee variëren.

zelf fudge maken
fudge met chocola
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 stukjes

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gr pure chocolade
  • 150 gr strooigoed

Materiaal

  • Schaal 20 x 10 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een laag vuur.

     

  2. Breek de pure chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het nu goed door elkaar zodat de chocolade gaat smelten. Zodra het mengsel een dikke pasta (zoals Nutella) wordt, haal je het van het vuur.

  3. Voeg het strooigoed toe en meng alles door elkaar. Houd iets strooigoed achter ter garnering.

  4. Bekleed een schaal (20 x 10 cm) met wat bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel. Garneer de strooigoed fudge met nog wat extra strooigoed. Laat de strooigoed fudge minimaal 4 uurtjes opstijven in de koelkast (het liefst een hele nacht).

    Je kunt de fudge het beste in de koelkast bewaren.

Sinterklaasrecepten
sinterklaas recept
strooigoed fudge

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.