fbpx
Menu

Strooigoed fudge (3 ingrediënten)

Ik verheug me al weken op Sinterklaas. Jullie ook? Ik heb goede herinneringen aan vroeger toen we met de hele familie Sinterklaas vierden en daarom vind ik het extra leuk om deze traditie met mijn Merlijn voort te zetten. Wij vieren het bij opa en oma met cadeautjes en lekkere hapjes. Ik neem in ieder geval deze strooigoed fudge mee. Het is zo’n leuk Sinterklaasrecept om te maken, helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en geen oven. Dus ook een leuk receptje om met je kind te maken.

Ga jij dit maken? Zet het recept op je persoonlijke favorietenlijstje, dan kan je het makkelijk terugvinden. Aanmelden is gratis en doe je hier.

3 ingrediënten

Fudge maak je van gecondenseerde melk, chocola en toppings. Meer niet! De gecondenseerde melk kan je in de supermarkt kopen. Je moet soms wel even zoeken, want het ligt meestal bij de koffiemelk maar soms ook bij de Aziatische ingrediënten. Dan is het kwestie van opwarmen en de rest van de ingrediënten toevoegen. Omdat ik nu een Sinterklaas versie maak, voeg ik strooigoed toe. Maar ik heb ook al eerder fudge gemaakt met blauwe muisjes en met popcorn en discodip. Dat is het leuke van dit recept, je kan er volop mee variëren. Ga jij dit maken? Zet het recept op je persoonlijke favorietenlijstje, dan kan je het makkelijk terugvinden. Aanmelden is gratis en doe je hier.

20 st.

Ingrediënten voor 12 stukjes

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gr pure chocolade
  • 150 gr strooigoed

Materiaal

  • Schaal 20 x 10 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een laag vuur.

     

  2. Breek de pure chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het nu goed door elkaar zodat de chocolade gaat smelten. Zodra het mengsel een dikke pasta (zoals Nutella) wordt, haal je het van het vuur.

  3. Voeg het strooigoed toe en meng alles door elkaar. Houd iets strooigoed achter ter garnering.

  4. Bekleed een schaal (20 x 10 cm) met wat bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel. Garneer de strooigoed fudge met nog wat extra strooigoed. Laat de strooigoed fudge minimaal 4 uurtjes opstijven in de koelkast (het liefst een hele nacht).

    Je kunt de fudge het beste in de koelkast bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • EJ
    2 december 2019 om 10:52

    Heerlijk, heb hem alleen met kruidnoten (die kleintjes van de AH) gemaakt en was een succes!

  • Marlies Grob
    30 november 2019 om 16:14

    Dag Pauline, mijn dochter en ik hebben net jouw fudge recept gemaakt. We kunnen niet wachten om het morgen te proeven! Alleen 1 vraagje: laat je de fudge onafgedekt in de koelkast of doe je er folie of iets overheen? Groeten, Marlies

  • [email protected]
    24 november 2019 om 19:08

    Hi! Kan het ook met witte chocolade? Groeten, Gerrie

  • Bibi
    24 november 2019 om 15:16

    Net gemaakt, wat een fijn receptje! Binnen no time klaar en ziet er super feestelijk uit! Hoe het smaakt weet ik vanavond!

  • Yvon de Boer-Vehof
    24 november 2019 om 10:51

    Hallo Pauline, ik volg je al een dik jaar op FB. Vind je verhalen en blogs zo tof! Ik heb natuurlijk al veel smakelijke recepten van je gemaakt. Super gezellig om je te volgen. Veel succes met de laatste loodjes van je zwangerschap en geniet van je mannen. Fijne zondag! Ik ga zometeen de gecondenseerde melk (proberen te) scoren voor de sinterklaas-fudge. Grtjs!, Yvon

Reactie plaatsen