babyshower fudge.

Kidsproof: Kraam fudge

Ok niet perse voor kinderen. Maar wel het ultieme kraamhapje dus ik vind hem helemaal bij deze rubriek passen. Ik maakte deze fudge met muisjes voor mijn lieve buurvrouw die onlangs bevallen is. En stiekem ook voor onszelf want ik ben echt dol op zelfgemaakte fudge. De beschuiten met muisjes zijn een beetje passé, toch? Hoewel ik dat nog steeds heel lekker vind, kan je nog veel meer doen met muisjes, Fudge maken bijvoorbeeld.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit kraamhapje alles behalve healthy is. Maar een newborn moet je gewoon vieren met wat lekkers. Ik kan me zo voorstellen dat je als je net bevallen bent, geen zin hebt om uitgebreid te bakken. Daar had ik mij al op voorbereid, dus deze fudge is easy peasy. Er komt geen oven aan te pas en zelfs de vaders kunnen dit maken. Dus print het recept uit, geef aan je man en laat hem het werk doen. Kan jij even bijkomen met een kop thee op de bank.

babyshower fudge. 2

Ingrediënten voor 20 st.
1 blik gecondenseerde melk
250 gr pure chocolade
100 gr koekjes (ik nam volkoren biscuitjes)
2 handjes blauwe of roze muisjes

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op  een laag vuur.

Breek de chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het nu goed door elkaar zodat de chocolade gaat smelten.

babyshower fudge.

Je zult zien dat het mengsel heel snel dikker wordt.

Breek de koekjes in stukjes en meng ze samen met een handje muisjes door het chocolademengsel.

Bekleed een ovenschaal (20 x 10 cm) met wat bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel.

Verdeel een hand van de muisjes over de bovenkant van de fudge en druk ze een beetje aan.

Laat de kraamfudge ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

babyshower fudge.

Snij de fudge in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en bewaar ze in de koelkast.

babyshower fudge.

Je kunt de fudge ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt, vaak staat het bij de koffiemelk. 

Review Nieuwe Klassiekers Donna Hay
Video: Running Dinner IQ creative
Bewaar
39 Comments
  • […] niet heel ingewikkeld en leuk om te serveren als je kraambezoek krijgt. Ook een aanrader is deze geboortefudge, die ik jaren geleden als eens deelde. Dus heb je de puf en nog zin om even de keuken in te duiken, […]

  • Karin

    20 november 2016 at 10:11 Beantwoorden

    Na een nacht koelkast nog steeds een kleffe bende aan de onderkant. Snap er niks van heb het recept precies gevolgd. Volgensmij kloppen de verhoudingen gewoon niet in t recept. Zeker als ik niet de eerste ben met dit probleem. Jammer hoor. Kan ik niks meenemen vanmiddag 🙁

    • Pauline

      21 november 2016 at 13:40 Beantwoorden

      Wat vervelend dat het niet gelukt is. Ik heb het recept met deze verhoudingen gemaakt en dat is prima gelukt. Maar ik zal voor de zekerheid het recept even aanpassen.

  • Karin

    19 november 2016 at 21:26 Beantwoorden

    Ook hier is de onderkant klef en zoals chocopasta… hopelijk wordt t nog wat beter met een nachtje extra in de koelkast.. morgen een kraamfeest en anders heb ik niks om mee te nemen!!

  • Zoë

    13 november 2016 at 20:05 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\nKun je me vertellen voor hoeveel personen deze fudge is?\r\nOf beter gezegd; hoeveel stukjes van 3×3 ik hieruit kan halen? 🙂

  • Nienke

    19 februari 2016 at 20:47 Beantwoorden

    Ik heb hem vandaag gemaakt, hij staat nu al 5 uur in de koelkast alleen wil hij niet volledig opstijven… What went wrong?

  • njk

    11 januari 2016 at 11:53 Beantwoorden

    Hoi Pauline, bedankt voor dit recept! Ik wil het binnenkort proberen. Kan de fudge ook worden ingevroren?

    • Pauline

      11 januari 2016 at 12:50 Beantwoorden

      Dat zou ik niet doen. Ben bang dat het dan heel nat en kleverig wordt.

      • claudia

        2 oktober 2016 at 15:40 Beantwoorden

        Je rocky roadfudge kan prima worden ingevroren en is na ontdooien nog heerlijk. Zo moet ik me tenminste wel beheersen.

  • Jody

    19 mei 2015 at 22:19 Beantwoorden

    Echt een succesnummer dit! Ik heb ze gemaakt met blauwe en roze muisjes als aankondiging van onze zwangerschap. Veel complimentjes over gekregen en uiteraard je site doorgegeven:)

  • Brenda

    19 maart 2015 at 19:50 Beantwoorden

    Kan ik de gecondenseerde melk ook vervangen door iets anders?

  • Greet

    5 februari 2015 at 10:17 Beantwoorden

    Hoi Pauline, bij mij is het ook een kleverige pasta geworden. De bovenkant is wat gestold, maar beneden is het precies chocopasta. De fudge heeft nochtans een hele nacht in de koelkast gestaan… Kan je me helpen?

  • stephanie

    4 januari 2015 at 18:47 Beantwoorden

    Hoeveel gecondenseerde melk gebruik je? Ik vond alleen een blikje van Nestle van ongeveer 300ml; is dat genoeg?

    • Pauline

      5 januari 2015 at 16:38 Beantwoorden

      Die ik altijd gebruik is 397 gram, van Friesche vlag.

  • Maike

    23 december 2014 at 21:06 Beantwoorden

    Lijkt erg op arretjescake 🙂 Leuk!

  • Ineke

    10 december 2014 at 16:24 Beantwoorden

    Dat ziet er leuk uit… Alvast geprobeerd(binnenkort uitgerekend) maar het was een plakkerige massa geworden. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?\r\n\r\nLekker was ie in elk geval wel!

    • Pauline

      10 december 2014 at 18:18 Beantwoorden

      Gewoon langer in de pan laten of langer in de koelkast, dan komt het goed. 🙂

  • Rianne

    3 december 2014 at 15:25 Beantwoorden

    Erg lekker! Wij hebben er gestampte muisjes op gedaan, ziet er heel winters uit…

  • Anita

    13 oktober 2014 at 22:57 Beantwoorden

    Leuk zeg! Snel eens maken

  • Karlijn

    13 oktober 2014 at 15:58 Beantwoorden

    Wat een leuk recept weer!

  • Sarah

    13 oktober 2014 at 09:37 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!

  • Ageeth

    13 oktober 2014 at 07:30 Beantwoorden

    Een leuk origineel kraam cadeau ook! Wij eten nog regelmatig beschuit met muisjes thuis (en de jongste is 9 😉

  • Stefanie

    12 oktober 2014 at 18:30 Beantwoorden

    Leuke tip! Komt precies op het goede moment, over 2 weken uitgerekend. Kan het ook in de diepvries in porties of raad je dat niet aan? Dan kan ik het van tevoren al maken 🙂

    • Pauline

      12 oktober 2014 at 21:55 Beantwoorden

      Ik zou het niet invriezen. Denk niet dat dat lekker wordt.

      • Tineke

        8 januari 2016 at 20:49 Beantwoorden

        Ik heb ze per ongeluk ingevroren. Smaakte daarna nog steeds prima. Sommige koekjes werden wel wat zachter.

  • Maaike

    12 oktober 2014 at 12:50 Beantwoorden

    Ontzettend origineel, veel leuker dan beschuit. Al zal ik het de komende tijd nog niet nodig hebben 😛

  • Curly Creative

    12 oktober 2014 at 12:39 Beantwoorden

    Leuk gedaan, ik maak het ook graag maar deze versie kende ik nog niet. Ik maakte m met witte chocolade cranberrys en pistache nootjes mmmmm

  • Esmée

    12 oktober 2014 at 12:15 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! Ik heb zelf ook een paar keer fudge gemaakt, met rauwe pistachenootjes! Heerlijk is het, nog lekkerder dan de fudge van Lonka misschien 😉 x

  • Madelon

    12 oktober 2014 at 12:15 Beantwoorden

    Lijkt mij een heerlijk alternatief voor beschuit met muisjes! Wij koekjes met muisjes bij de geboorte van kleine Z. Die vielen ook goed in de smaak bij de visite en bij mij haha.

  • Joyce - Beamingbeautynl

    12 oktober 2014 at 11:59 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Wat een onwijs leuk idee.

  • MySimplySpecial

    12 oktober 2014 at 11:32 Beantwoorden

    Leuk alternatief voor beschuit met muisjes!

  • Manon

    12 oktober 2014 at 11:31 Beantwoorden

    Over een week of twee dan maak ik het, dan komt hopelijk mijn kleine spruit.\r\nAlhoewel, beschuit met muisjes blijven lekker, hoor!

  • Eline

    12 oktober 2014 at 11:22 Beantwoorden

    Oh lekker! En simpel ook!

  • Alet

    12 oktober 2014 at 07:44 Beantwoorden

    Wat een leuk idée. Ziet er mooi en lekker uit.\r\nIk weet niet of beschuit met muisjes passé is, ik hou er wel van.

Plaats een reactie