fbpx
Menu

Kidsproof: Kraam fudge

Ok niet perse voor kinderen. Maar wel het ultieme kraamhapje dus ik vind hem helemaal bij deze rubriek passen. Ik maakte deze fudge met muisjes voor mijn lieve buurvrouw die onlangs bevallen is. En stiekem ook voor onszelf want ik ben echt dol op zelfgemaakte fudge. De beschuiten met muisjes zijn een beetje passé, toch? Hoewel ik dat nog steeds heel lekker vind, kan je nog veel meer doen met muisjes, Fudge maken bijvoorbeeld.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat dit kraamhapje alles behalve healthy is. Maar een newborn moet je gewoon vieren met wat lekkers. Ik kan me zo voorstellen dat je als je net bevallen bent, geen zin hebt om uitgebreid te bakken. Daar had ik mij al op voorbereid, dus deze fudge is easy peasy. Er komt geen oven aan te pas en zelfs de vaders kunnen dit maken. Dus print het recept uit, geef aan je man en laat hem het werk doen. Kan jij even bijkomen met een kop thee op de bank.

babyshower fudge. 2

Ingrediënten voor 20 st.
1 blik gecondenseerde melk
250 gr pure chocolade
100 gr koekjes (ik nam volkoren biscuitjes)
2 handjes blauwe of roze muisjes

Zo maak je het
Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op  een laag vuur.

Breek de chocolade in stukjes en voeg dit bij de gecondenseerde melk. Roer het nu goed door elkaar zodat de chocolade gaat smelten.

babyshower fudge.

Je zult zien dat het mengsel heel snel dikker wordt.

Breek de koekjes in stukjes en meng ze samen met een handje muisjes door het chocolademengsel.

Bekleed een ovenschaal (20 x 10 cm) met wat bakpapier.

Giet het mengsel in de vorm en druk het iets aan met een spatel.

Verdeel een hand van de muisjes over de bovenkant van de fudge en druk ze een beetje aan.

Laat de kraamfudge ongeveer 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

babyshower fudge.

Snij de fudge in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm en bewaar ze in de koelkast.

babyshower fudge.

Je kunt de fudge ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt, vaak staat het bij de koffiemelk. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

39 reacties

  • Karin
    20 november 2016 om 10:11

    Na een nacht koelkast nog steeds een kleffe bende aan de onderkant. Snap er niks van heb het recept precies gevolgd. Volgensmij kloppen de verhoudingen gewoon niet in t recept. Zeker als ik niet de eerste ben met dit probleem. Jammer hoor. Kan ik niks meenemen vanmiddag :(

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 november 2016 om 13:40

    Wat vervelend dat het niet gelukt is. Ik heb het recept met deze verhoudingen gemaakt en dat is prima gelukt. Maar ik zal voor de zekerheid het recept even aanpassen.

    Beantwoorden
  • Karin
    19 november 2016 om 21:26

    Ook hier is de onderkant klef en zoals chocopasta... hopelijk wordt t nog wat beter met een nachtje extra in de koelkast.. morgen een kraamfeest en anders heb ik niks om mee te nemen!!

    Beantwoorden
  • Zoë
    13 november 2016 om 20:05

    Hoi Pauline,
    Kun je me vertellen voor hoeveel personen deze fudge is?
    Of beter gezegd; hoeveel stukjes van 3x3 ik hieruit kan halen? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 november 2016 om 12:54

    20 stukjes :)

    Beantwoorden
  • Zoë
    15 november 2016 om 10:53

    Dank je wel!

    Beantwoorden
  • Nienke
    19 februari 2016 om 20:47

    Ik heb hem vandaag gemaakt, hij staat nu al 5 uur in de koelkast alleen wil hij niet volledig opstijven... What went wrong?

    Beantwoorden
  • njk
    11 januari 2016 om 11:53

    Hoi Pauline, bedankt voor dit recept! Ik wil het binnenkort proberen. Kan de fudge ook worden ingevroren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 januari 2016 om 12:50

    Dat zou ik niet doen. Ben bang dat het dan heel nat en kleverig wordt.

    Beantwoorden
  • claudia
    2 oktober 2016 om 15:40

    Je rocky roadfudge kan prima worden ingevroren en is na ontdooien nog heerlijk. Zo moet ik me tenminste wel beheersen.

    Beantwoorden
  • Jody
    19 mei 2015 om 22:19

    Echt een succesnummer dit! Ik heb ze gemaakt met blauwe en roze muisjes als aankondiging van onze zwangerschap. Veel complimentjes over gekregen en uiteraard je site doorgegeven:)

    Beantwoorden
  • Brenda
    19 maart 2015 om 19:50

    Kan ik de gecondenseerde melk ook vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  • Greet
    5 februari 2015 om 10:17

    Hoi Pauline, bij mij is het ook een kleverige pasta geworden. De bovenkant is wat gestold, maar beneden is het precies chocopasta. De fudge heeft nochtans een hele nacht in de koelkast gestaan... Kan je me helpen?

    Beantwoorden
  • stephanie
    4 januari 2015 om 18:47

    Hoeveel gecondenseerde melk gebruik je? Ik vond alleen een blikje van Nestle van ongeveer 300ml; is dat genoeg?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 januari 2015 om 16:38

    Die ik altijd gebruik is 397 gram, van Friesche vlag.

    Beantwoorden
  • Maike
    23 december 2014 om 21:06

    Lijkt erg op arretjescake :) Leuk!

    Beantwoorden
  • Ineke
    10 december 2014 om 16:24

    Dat ziet er leuk uit... Alvast geprobeerd(binnenkort uitgerekend) maar het was een plakkerige massa geworden. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

    Lekker was ie in elk geval wel!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2014 om 18:18

    Gewoon langer in de pan laten of langer in de koelkast, dan komt het goed. :)

    Beantwoorden
  • Rianne
    3 december 2014 om 15:25

    Erg lekker! Wij hebben er gestampte muisjes op gedaan, ziet er heel winters uit...

    Beantwoorden
  • Anita
    13 oktober 2014 om 22:57

    Leuk zeg! Snel eens maken

    Beantwoorden
  • Karlijn
    13 oktober 2014 om 15:58

    Wat een leuk recept weer!

    Beantwoorden
  • Sarah
    13 oktober 2014 om 09:37

    Ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Ageeth
    13 oktober 2014 om 07:30

    Een leuk origineel kraam cadeau ook! Wij eten nog regelmatig beschuit met muisjes thuis (en de jongste is 9 ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 11:19

    haha ik kan je geen ongelijk geven.

    Beantwoorden
  • Stefanie
    12 oktober 2014 om 18:30

    Leuke tip! Komt precies op het goede moment, over 2 weken uitgerekend. Kan het ook in de diepvries in porties of raad je dat niet aan? Dan kan ik het van tevoren al maken :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 oktober 2014 om 21:55

    Ik zou het niet invriezen. Denk niet dat dat lekker wordt.

    Beantwoorden
  • Tineke
    8 januari 2016 om 20:49

    Ik heb ze per ongeluk ingevroren. Smaakte daarna nog steeds prima. Sommige koekjes werden wel wat zachter.

    Beantwoorden
  • Maaike
    12 oktober 2014 om 12:50

    Ontzettend origineel, veel leuker dan beschuit. Al zal ik het de komende tijd nog niet nodig hebben :P

    Beantwoorden
  • Curly Creative
    12 oktober 2014 om 12:39

    Leuk gedaan, ik maak het ook graag maar deze versie kende ik nog niet. Ik maakte m met witte chocolade cranberrys en pistache nootjes mmmmm

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 oktober 2014 om 14:02

    Oeh dat klinkt ook goddelijk

    Beantwoorden
  • Esmée
    12 oktober 2014 om 12:15

    Wat een leuk idee! Ik heb zelf ook een paar keer fudge gemaakt, met rauwe pistachenootjes! Heerlijk is het, nog lekkerder dan de fudge van Lonka misschien ;) x

    Beantwoorden
  • Madelon
    12 oktober 2014 om 12:15

    Lijkt mij een heerlijk alternatief voor beschuit met muisjes! Wij koekjes met muisjes bij de geboorte van kleine Z. Die vielen ook goed in de smaak bij de visite en bij mij haha.

    Beantwoorden
  • Joyce - Beamingbeautynl
    12 oktober 2014 om 11:59

    Ziet er heerlijk uit! Wat een onwijs leuk idee.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    12 oktober 2014 om 11:32

    Leuk alternatief voor beschuit met muisjes!

    Beantwoorden
  • Manon
    12 oktober 2014 om 11:31

    Over een week of twee dan maak ik het, dan komt hopelijk mijn kleine spruit.
    Alhoewel, beschuit met muisjes blijven lekker, hoor!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 oktober 2014 om 14:03

    Spannend, succes met de laatste loodjes!

    Beantwoorden
  • Eline
    12 oktober 2014 om 11:22

    Oh lekker! En simpel ook!

    Beantwoorden
  • Alet
    12 oktober 2014 om 07:44

    Wat een leuk idée. Ziet er mooi en lekker uit.
    Ik weet niet of beschuit met muisjes passé is, ik hou er wel van.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen