pulled no pork

Pulled Jackfruit taco’s (vegan pulled pork)

Terwijl ik bezig was met het recept voor deze pulled jackfruit taco’s werd ik gebeld door Editie NL. “Of ik een item wilde opnemen met pulled jackfruit?, want dat is helemaal hot”. Bij dit soort programma’s bellen ze je vaak last minute en willen ze het liefst dezelfde dag nog langskomen. Dat ging dus niet lukken want ik had een kookdag met Annika en nog 8 recepten op de planning.  Maar misschien heb je het item gezien over deze vegan vervanger van pulled pork en weet je nu precies waar ik het over heb.

Wat is jackfruit?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik al ruim twee jaar een blik jackfruit in de kast heb staan. Ik kreeg het van een oud klasgenoot om te proberen, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe. Jackfruit is een vrucht, hij lijkt qua uiterlijk een beetje op de doerian (gelukkig ruikt hij niet hetzelfde). Je kunt het kopen bij de toko, maar tegenwoordig ook in de supermarkt. In blik. Maar let er wel op  dat je de jonge variant te pakken hebt. De gele gerijpte versie is zoet en ingelegd in siroop en de jonge groene variant is ingelegd in een soort brine (zout water). Het lijkt een klein beetje op ananas vind ik.

Vegan pulled pork

Kenmerkend aan de jonge jackfruit is dat het een vlezige structuur heeft en je hier dus heel goed draadjes van kunt trekken. En omdat de smaak heel neutraal is, kan je hier allerlei smaakmakers aan toevoegen. Ik maak er vandaag vega pulled jackfruit taco’s mee, maar je zou ook draadjesvlees kunnen maken, of vegan pulled pork met barbecuesaus. Het bereiden is echt heel simpel. De smaak is vrij zacht, je proeft dus wel dat het geen vlees is, maar het komt dicht in de buurt. Heb jij het wel eens gegeten?

pulled jackfruit
vegan pulled pork

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken jackfruit (jonge variant)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 200 gr maïs (uit blik)
  • 200 gr kidneybonen (uit blik)
  • 8 tortilla's
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl chipotle (of chilipeper)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuf zout
  • Olijfolie

Toppings

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Giet het jackfruit in een vergiet. Spoel het af onder de kraan en laat het goed uitlekken. Trek de stukjes jackfruit met je vingers of met 2 vorken uit elkaar.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee. Voeg het pulled jackfruit en de specerijen toe en bak dit mee.

  3. Spoel de maïs en de kidneybonen af onder de kraan. Voeg deze samen met de tomatenblokjes bij het jackfruit. Laat de saus ongeveer 5 – 10 minuten pruttelen.

  4. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan. Vul ze met een flinke lepel pulled jackfruit. Garneer de pulled jackfruit taco’s met guacamole, zure room en geraspte cheddar en eventueel een takje koriander.

pulled no pork
pulled jackfruit

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in