Video: Getest Is een Doerian echt zo vies?

Video: Getest Is een Doerian echt zo vies?

Wie een keer op reis is geweest in Azië weet waar ik het over heb, als ik het over de Doerian heb. De Doerian is de meest beruchte vrucht, vanwege zijn geur. De Doerian staat daarom ook wel bekend als de stinkvrucht. Aan Pauline en mij de schone taak om dit eens te testen. Want, is het nou echt zo erg als ze zeggen? Stinkt een Doerian echt zo erg? En hoe is de smaak? Is die wel lekker of is de smaak net zo erg als de geur? Wij testen de Doerian in onderstaande video en delen meteen onze bevindingen met jullie.

Pauline had de Doerian vrucht al een tijdje in huis, voordat we de video gingen opnemen. En dat heeft ze geweten. De vrucht moest een paar keer verplaatst worden, omdat de geur in het hele huis ging zitten. Uiteindelijk is hij naar de schuur verplaatst. Je kunt dus wel nagaan hoe erg de geur is, als de vrucht eenmaal open is gesneden. Want zelfs onaangetast was de geur al niet te harden.

Het was nog best moeilijk om aan een Doerian te komen. In Azië wordt je ermee doodgegooid, maar in Nederland is het nog niet zo makkelijk. Onze vaste groenteman uit Haarlem heeft speciaal voor ons een Doerian besteld, zo leuk! Alles voor de video, he?!

En ben je nieuwsgierig geworden naar de video? Het was hilarisch en verschrikkelijk tegelijkertijd om de video op te nemen. Bekijk hem snel hieronder!

Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

De Doerian komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De Doerian kan wel 30 cm lang worden en 8 kilo wegen. Een behoorlijke vrucht dus. Ik ben zelf al twee keer in Azië geweest en daar zie je ze gewoon in de vrije natuur groeien. Ook op de foodmarkten is de Doerian volop aanwezig. In Azië zijn ze gek op deze vrucht. Het is zelfs zo erg dat het in Azië verboden is om de Doerian mee te nemen of te eten in het Openbaar Vervoer, hotelkamers of het vliegtuig. Allemaal vanwege de doordringende geur. Ik heb in Thailand ook regelmatig bordjes gezien met een Doerian met een dikke rode streep er door. En ik snap dat wel, nu ik het zelf geproefd en geroken heb.

Doerian

Doerian

Doerian

Ik ben benieuwd: Heb jij wel eens een Doerian geproefd of geroken? En zou je het na het zien van deze video aandurven?

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (1 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in