Hamburger met truffelmayonaise
Er gaat niets boven een lekkere sappige hamburger. Dit is een lekker hamburger recept met Parmezaan en truffelmayonaise. Wij hebben hem nu op de barbecue gegrild, maar dit kan ook gewoon in de pan of op de grill net wat je fijn vindt. Zelf burgers maken is echt niet ingewikkeld, je neemt goede kwaliteit gehakt, wat smaakmakers, een lekker hamburgerbroodje en toppings. Je kan natuurlijk ook een goede kant en klare hamburger kopen bij de slager, dan is dit recept helemaal een eitje. Portie verse friet erbij en klaar ben je.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamburgerbroodjes
- 600 gr rundergehakt
- 60 gr rucola
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 30 gr Parmezaan
- 4 el truffelmayo
- 1 tl truffelolie
- Chilipeper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met de truffelolie en wat chilipeper en zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het gehakt. Kan je de truffelolie niet vinden, dan kan je dit achterwege laten. Grill de burgers aan weerszijden goudbruin op de bbq.
Halveer de broodjes en rooster deze kort op de barbecue. Verdeel wat geschaafde Parmezaan over de burger en laat die iets smelten.
Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen. Beleg een broodje met wat rucola en 2 plakjes tomaat. Leg de truffelburger erop. Verdeel hierover een paar rode ui ringen.
Garneer de bbq burger met truffelmayonaise. Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in