Hamburger met truffelmayonaise

Hamburger met truffelmayonaise

Er gaat niets boven een lekkere sappige hamburger. Dit is een lekker hamburger recept met Parmezaan en truffelmayo. Wij hebben hem nu op de barbecue gegrild, maar dit kan ook gewoon in de pan of op de grill net wat je fijn vindt. Zelf burgers maken is echt niet ingewikkeld, je neemt goede kwaliteit gehakt, wat smaakmakers, een lekker hamburgerbroodje en toppings. Je kan natuurlijk ook een goede kant en klare hamburger kopen bij de slager, dan is dit recept helemaal een eitje. Portie verse friet erbij en klaar ben je.

Hamburger met truffelmayonaise

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 600 gr rundergehakt
  • 60 gr rucola
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 30 gr Parmezaan
  • 4 el truffelmayo
  • 1 tl truffelolie
  • Chilipeper en zout

Zo maak je het

  1. Breng het gehakt op smaak met de truffelolie en wat chilipeper en zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het gehakt. Kan je de truffelolie niet vinden, dan kan je dit achterwege laten. Grill de burgers aan weerszijden goudbruin op de bbq.

  2. Halveer de broodjes en rooster deze kort op de barbecue. Verdeel wat geschaafde Parmezaan over de burger en laat die iets smelten.

  3. Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen. Beleg een broodje met wat rucola en 2 plakjes tomaat. Leg de truffelburger erop. Verdeel hierover een paar rode ui ringen.

  4. Garneer de bbq burger met truffelmayonaise. Serveer meteen.

Hamburger met truffelmayonaise

Tags

BBQ Hamburger recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Rundvlees Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in