Menu
Truffelburger-6-6.jpg

Hamburger met truffelmayonaise

Er gaat niets boven een lekkere sappige hamburger. Dit is een lekker hamburger recept met Parmezaan en truffelmayo. Wij hebben hem nu op de barbecue gegrild, maar dit kan ook gewoon in de pan of op de grill net wat je fijn vindt. Zelf burgers maken is echt niet ingewikkeld, je neemt goede kwaliteit gehakt, wat smaakmakers, een lekker hamburgerbroodje en toppings. Je kan natuurlijk ook een goede kant en klare hamburger kopen bij de slager, dan is dit recept helemaal een eitje. Portie verse friet erbij en klaar ben je.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 600 gr rundergehakt
  • 60 gr rucola
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 30 gr Parmezaan
  • 4 el truffelmayo
  • 1 tl truffelolie
  • Chilipeper en zout

Zo maak je het

  1. Breng het gehakt op smaak met de truffelolie en wat chilipeper en zout. Vorm met natte handen 4 burgers van het gehakt. Kan je de truffelolie niet vinden, dan kan je dit achterwege laten. Grill de burgers aan weerszijden goudbruin op de bbq.

  2. Halveer de broodjes en rooster deze kort op de barbecue. Verdeel wat geschaafde Parmezaan over de burger en laat die iets smelten.

  3. Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen. Beleg een broodje met wat rucola en 2 plakjes tomaat. Leg de truffelburger erop. Verdeel hierover een paar rode ui ringen.

  4. Garneer de bbq burger met truffelmayonaise. Serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan