Knoflookbrood

Knoflookbrood

Dit knoflookbrood met gepofte knoflook en verse kruiden is heerlijk en supersnel klaar. En ook nog makkelijk om te maken. Je hebt er niet helemaal je hoofd bij nodig (voor het geval dat je al meerdere glazen wijn leeg gedronken hebt is dat toch mooi meegenomen). Daarnaast wil je natuurlijk ook weer snel uit de keuken. Terug naar de visite, het glas wijn, die andere lekkere hapjes of je Netflix serie! (of allemaal). Voor dit knoflook borrelbrood kun je heel goed afbakbrood gebruiken (bak het brood dan eerst af voordat je het verdere recept volgt). Liever zelf aan de slag met deeg? Dan moet je dit borrelbrood recept eens proberen.

Gepofte knoflook

Kijk je kan gewoon een kant en klare kruidenboter tussen het brood smeren. Maar deze knoflookboter met gepofte knoflook is zo intens lekker. Je gebruikt een hele bol. Yes! En nee dat is niet veel. Door het poffen, krijgt de knoflook een hele zachte smaak. Probeer het zelf maar eens.

Knoflookbrood
Knoflookbrood

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 1 brood

  • 1 groot brood (bijv. zuurdesem)
  • 150 gr roomboter
  • 1 bol knoflook
  • 8 olijven
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • Chilipeper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven) / 160 graden (hetelucht oven).

  2. Leg de bol (dus geen teentje, een hele bol) knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie, vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje op een bakplaatje. Zet voor 30 minuten in de oven.

  3. Knijp de knoflook tenen uit hun schil. Doe ze samen met de boter, olijven en chilivlokken in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot alles goed gemengd is.

  4. Snijd het brood in, maar niet helemaal door (ongeveer 3/4). Smeer de knoflookboter er tussen. Steek in elke snede een takje tijm en rozemarijn. Pak het brood in aluminiumfolie, als een pakketje. Losjes, niet te strak. Leg op een bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Haal het aluminumfolie er af en bak het knoflookbrood nog eens 5 minuutjes.

Knoflookbrood
Knoflookbrood

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Brood en deeg Italiaanse recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (5 stemmen)

20 juli 2018


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in