knoflookbrood

Knoflookbrood

Dit knoflookbrood met gepofte knoflook en verse kruiden is heerlijk en supersnel klaar. En ook nog makkelijk om te maken. Je hebt er niet helemaal je hoofd bij nodig (voor het geval dat je al meerdere glazen wijn leeg gedronken hebt is dat toch mooi meegenomen). Daarnaast wil je natuurlijk ook weer snel uit de keuken. Terug naar de visite, het glas wijn, die andere lekkere hapjes of je Netflix serie! (of allemaal). Voor dit knoflook borrelbrood kun je heel goed afbakbrood gebruiken (bak het brood dan eerst af voordat je het verdere recept volgt). Liever zelf aan de slag met deeg? Dan moet je dit borrelbrood recept eens proberen.

Gepofte knoflook

Wil je dit knoflookbrood maken dan kan je gewoon een kant en klare kruidenboter tussen het brood smeren. Maar deze knoflookboter met gepofte knoflook is zo intens lekker. Je gebruikt een hele bol. En nee dat is niet veel.. Door het poffen, krijgt de knoflook een hele zachte smaak. Probeer het zelf maar eens.

kruidenboter maken
knoflookbrood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 brood

  • 1 groot brood (bijv. zuurdesem)
  • 150 gr roomboter
  • 1 bol knoflook
  • 8 olijven
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • Chilipeper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrische oven) / 160 graden (hetelucht oven).

  2. Leg de bol (dus geen teentje, een hele bol) knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie, vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje op een bakplaatje. Zet voor 30 minuten in de oven.

  3. Knijp de knoflook tenen uit hun schil. Doe ze samen met de boter, olijven en chilivlokken in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot alles goed gemengd is.

  4. Snijd het brood in, maar niet helemaal door (ongeveer 3/4). Smeer de knoflookboter er tussen. Steek in elke snede een takje tijm en rozemarijn. Pak het brood in aluminiumfolie, als een pakketje. Losjes, niet te strak. Leg op een bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Haal het aluminumfolie er af en bak het knoflookbrood nog eens 5 minuutjes.

zuurdesembrood
knoflookbrood maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in