Croissantkrans met ei en zalm
Deze croissantkrans is de showstopper tijdens het paasontbijt of de kerstbrunch. Ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook gewoon heel lekker. En helemaal niet ingewikkeld om te maken, want we gebruiken kant en klaar croissantdeeg.
Hartige krans van croissantdeeg
Deze hartige krans is gevuld met zalm en ei, maar je zou ook bacon kunnen gebruiken of een lekkere ham. Of je houdt hem lekker vega en voegt wat groente zoals tomaatjes en groene asperges toe.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 blik croissantdeeg XL
- 6 + 1 eieren
- 100 gr gerookte zalm
- 40 gr feta
- Scheutje kookroom
- 2 el maanzaad
- 5 gr verse peterselie
- 5 gr verse bieslook
- Peper en zout
- Klontje roomboter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte. Leg een ontbijtbordje op het bakpapier en verdeel de plakjes croissantdeeg rondom het bord. Zorg ervoor dat ze iets overlappen. Verwijder het bord.
Verhit een klontje boter in een koekenpan. Klop 6 eieren los met een scheutje room en wat peper en zout en giet dit in de pan. Hak de groene kruiden fijn en strooi deze over de eieren. Maak scrambled eggs door met een houten spatel het ei naar binnen te duwen. Kook het niet te lang door. Zodra het gestold is zijn de eieren klaar. Verdeel de eieren over de croissantkrans.
Snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel dit over het ei. Verkruimel ook de feta over het roerei. Vouw nu iedere punt naar binnen, zodat er een mooie krans ontstaat.
Bestrijk de croissantkrans met een losgeklopt eitje. Garneer het croissantdeeg met wat maanzaad.
Bak de croissantkrans in 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek het croissantdeeg tussentijds af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt.
Serveer meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in