zoete-aardappel-curry-

Zoete aardappel curry

Deze zoete aardappel curry met massala is zo lekker. Het idee komt van onze vrienden van Stach. Maar zelf maken kan dus ook. En een tip van ons, maak meteen extra veel en bewaar de rest in de vriezer. Heb je altijd een lekker en gezond maaltje achter de hand.

Indiase zoete aardappel curry

Als je gezond wilt eten moet je het jezelf soms een beetje makkelijker maken. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala. De saus is op basis van tomaat en kokosmelk. Dat vinden wij het lekkerste in een Indiase curry. Naast de zoete aardappel voegen we ook nog spinazie en kikkererwten toe. Lekker! Je kan hem eten met quinoa, rijst of naan. Net wat je lekker vindt.

ingredient zoete aardappel
zoete-aardappel-curry-

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 - 6 personen

  • 600 gr zoete aardappel
  • 200 gr spinazie
  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 30 gr amandelen
  • 1 el garam massala
  • 1 tl komijn
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie. Voeg de garam massala en de komijn toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 – 20 minuten stoven.

  4. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en de kikkererwten. Meng nog even kort.

  5. Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout. Garneer de zoete aardappel curry met wat verse koriander en gehakte amandelen.

    Serveer met quinoa, rijst of naan.

zoete-aardappel-curry-
zoete-aardappel-curry-

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in