Menu
Havermoutcrackers-met-parmezaan-7-7.jpg

Havermoutcrackers met Parmezaan

Toastjes, ik verslind ze bij het leven. Tijd om ze zelf eens te maken. Deze havermoutcrackers heb ik op smaak gebracht met zwarte peper en Parmezaan. Superlekker! En nog voedzaam ook. Dit recept is een variatie op het recept dat in mijn nieuwe boek Feel Good Food staat. Het is een crackertje dat het goed doet bij de borrel. Met een lekkere spread erop of met een stukje kaas (dat laatste heb ik het liefst). Maar je zou er ook grote crackers van kunnen snijden, die zijn juist weer fijn voor bij  de lunch. Kan allebei.

Havermeel kan je kant en klaar kopen. Ik haal het altijd bij molen de Zandhaas. Maar je kunt het ook zelf malen. Want havermeel is niets meer dan gemalen havermout. En dat heb je vast wel in huis. Even in de keukenmachine en klaar ben je. En deze crackers van havermout zijn ook zo gepiept. Een kind kan de was doen. En je kunt lekker variëren met smaken. In mijn boek staat een heerlijke verse met oregano en zeezout ( mijn lievelings), maar deze met zwarte peper en Parmezaanse kaas is ook heel fijn.

Havermoutcrackers

Ingrediënten voor +/- 10 crackertjes
125 gr havermeel
75 ml water
2 tl olijfolie + iets extra om te bestrijken
30 gr Parmezaan
Zout en zwarte peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Meng het havermeel met het water, 2 tl olijfolie en wat zout in een kom. Je kunt havermeel heel gemakkelijk zelf maken door havermout fijn te malen in je keukenmachine. Het moet een licht plakkerig deegje worden.

Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop. Het plakt namelijk nogal. Rol het deeg nu zo dun mogelijk uit met een deegroller. Je kunt dit netjes doen, in een vierkant, maar ik vind het juist wel lekker “homemade” staan als het  schots en scheef is.

Wil je crackers maken voor de lunch, rol het deeg dan niet te dun uit.

Haal het bovenste vel bakpapier eraf en bestrijk de bovenkant lichtjes met olijfolie. Strooi de Parmezaan en de zwarte peper over de crackertjes. Snijd de havermoutcrackers alvast in met een scherp mes.
Bak de havermoutcrackers in 25 tot 30 minuten af in de oven. Hoe dunner het deeg, des te eerder ze klaar zijn.

Laat ze afkoelen op een rekje en serveer ze met een lekker kaasje of een fijne spread.

Havermoutcrackers

Havermoutcrackers

Havermoutcrackers

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD is uit. Met 90 (nieuwe) lichte en makkelijke recepten. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan