Menu
Stroopwafelcake-4-4.jpg

Stroopwafelcake

Vandaag deel ik dit lekkere recept voor Stroopwafelcake met jullie. En dit keer niet mijn eigen recept, maar een recept uit Het Basis Bakboek van Laura’s Bakery. Omdat er de laatste tijd zoveel kookboeken uitkomen, waaronder ons eigen kookboek, leek het ons een leuk idee om recepten te maken uit deze boeken. Met daarbij natuurlijk, zoals jullie van ons gewend zijn, een korte review van het boek. En vandaag is Het Basis Bakboek van Laura aan de beurt.

We kennen Laura al een tijdje en weten dan ook dat zij de queen of baking is. Een bakboek uitbrengen was dan ook een logische stap. Want als iemand goed kan bakken én het ook goed kan uitleggen, is het Laura wel. Zoals de naam al doet vermoeden, staan in Het Basis Bakboek allerlei basisrecepten. Koekjes, Cakes, Brownies, Biscuit en ga zo maar door. Ieder hoofdstuk begint met wat tips & trucs, gevolgd door het basisrecept. Vervolgens geeft Laura tientallen variaties op het basisrecept. Zo handig! Met één basisrecept kun je dus eindeloos variëren. In de tips & trucs vind je aanwijzingen over hoe je iets kan bewaren, koelen, hoe je kan testen of iets gaar is en nog veel meer handige tips.

Het boek staat vol met heerlijk zoete recepten. Van cheesecake brownies tot aan karamel-notentaartjes en van mini pavlova’s tot aan slagroomtaart en cinnamon swirl koekjes. Kortom, met Het Basis Bakboek krijg je voldoende inspiratie om iets lekkers te maken. En Laura maakt het je makkelijk door de recepten stap voor stap uit te leggen, zodat het bijna niet mis kan gaan. Ik maakte de stroopwafelcake uit het boek. En ik kan je alvast verklappen, hij is superlekker!

Stroopwafelcake

Ingrediënten voor een cake van 25cm
200 gr boter
200 gr suiker
8 gr vanillesuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 tl kaneel
snufje zout
150 gr stroopwafel + extra voor topping

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout toe. Zodra alles helemaal is opgenomen door het mengsel kun je stoppen met mixen. Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel deze door het beslag. Je hoeft ze niet door de bloem te wentelen, ze zullen niet zakken in het beslag.

Stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi wat extra stukjes stroopwafel over de cake.

Bak de stroopwafelcake in 60 minuten gaar op 175 graden.

Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Titel
Laura’s Bakery Het Basis Bakboek

Auteur
Laura Kieft

Uitgeverij
Forte Culinair

Verkoopinformatie
€ 24,95 bij Bol.com

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan