Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Dit lekkere recept voor stroopwafelcake moeten we met jullie delen. Het is een recept uit Het Basis Bakboek van Laura’s Bakery. Deze stroopwafelcake heeft het beste van beide werelden. De Oer-Hollandse stroopwafel en luchtige, boterzachte cake. Dit recept is super eenvoudig om te maken. Ook leuk om samen met de kinderen te doen.

Stroopwafelcake recept

Dit stroopwafelcake recept is super eenvoudig. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar pakje uit de supermarkt halen, maar zelf maken is net zo makkelijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten afwegen, bij elkaar mixen en in de oven zetten. Een kind kan de was doen. Versier de stroopwafelcake met lekker veel stukjes stroopwafel. Helemaal feestelijk maken? Drizzle er dan nog wat karamelsaus overheen. Yum!

Stroopwafelcake
ingredient koekjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor cake van 25cm

  • 200 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 150 gr stroopwafel (+ extra voor topping)

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

  2. Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

  3. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snufje zout toe. Zodra alles helemaal is opgenomen door het mengsel kun je stoppen met mixen. Snijd de stroopwafels in stukjes en spatel deze door het beslag. Je hoeft ze niet door de bloem te wentelen, ze zullen niet zakken in het beslag.

  4. Stort het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik. Strooi wat extra stukjes stroopwafel over de cake.

  5. Bak de stroopwafelcake in 60 minuten gaar op 175 graden.

Bewaren

Bewaar deze cake afgedekt (in een taartdoos of met wat aluminiumfolie) tot 3 dagen in de koelkast.

Baktips

Gaat het bakken van de cake niet zoals gepland? In dit artikel lees je al onze tips en tricks om je mislukte cake te redden.

Stroopwafelcake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in