Diary December #1
It’s the most wonderful time of the year! Vind ik dan he! December is wat mij betreft de leukste blogmaand van het jaar. Ik mag lekker los gaan in de keuken en niets is te gek. Voorgaande jaren was ik al in september/oktober bezig met kerstrecepten, maar door mijn drukke schema van de afgelopen tijd was dit nu niet gelukt. Gelukkig zijn we vanaf nu met zijn tweeën en hebben we heel veel kerstinspiratie voor jullie verzameld.
De komende weken kun je heel veel lekkere recepten verwachten. Van makkelijke stoofschotels met wild, tot meer uitdagende recepten. Van redelijk skinny voorgerechten tot zoete desserts met alles er op en er aan. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan en zien jullie resultaten graag terug op social media 🙂
Maar nu eerst een terugblik op de afgelopen 2 weken. Komt ‘ie.
Annika ging met haar vriend burgers eten bij de Thrill Grill in Haarlem. Dit is de hamburgertent van Robert Kranenborg. De burger was erg lekker! De frietjes met parmezaan en truffelolie zijn ook een aanrader.
Ik stond vooral veel in mijn natuurlijke habitat, de keuken. Lekker kerstrecepten uitwerken. Love it!
Ik ging naar de finaledag van de IKEA Food Challenge. Ik had mijn chauffeur (Maurits) mee dus ik kon rustig lunchen in de auto met havermoutpap. Benieuwd wie er gewonnen heeft? Hier lees je er alles over.
Ik ben een coffeelover..
Ook nam ik hele leuke kerstvideo’s op voor mijn YouTube kanaal, waaronder dit spetterende dessert. Soon online!
Shoppen in Haarlem met Mau. Dat gaat altijd zo. Winkel in, winkel uit. Maar nooit zin om te passen. Met als gevolg dat we ergens koffie gaan drinken/borrelen en bij thuiskomst alles online gaan bestellen. Herkenbaar?
Ik zag dit bij de Chocolate Company… I want it all!
Ik zit ook op snapchat trouwens. Daar zie je mijn echte leven met rommelige keukens, wat ik dagelijks eet en af en toe een grappig plaatje zoals deze granny Pau. Mijn username is @paulineskeuken.
Aangezien Annika nu ook vanuit huis werkt, heeft ze haar kantoor extra mooi gemaakt. Ik vind het prachtig. Jullie ook?
Zo leuk ik sta met een recept in de kerstspecial van Showhome.nl. Het is een recept uit mijn kookboek. Je kunt de kersteditie o.a. bij Primera kopen. Leuk.
Ik nam 2 video’s op samen met dé (duurzame) visman van Nederland, Bart van Olphen van Fishtales. De video’s komen pas volgend jaar online (dat is sneller dan je denkt) en ze zijn echt heel leuk geworden. We maakten o.a. een hele dorade met een snelle couscous en nog een ander spetterend recept. Wil je zeker weten dat je de video’s niet mist, abonneer je dan op het YouTube kanaal van Fishtales en van mij.
Bart heeft een nieuw kookboek gemaakt in samenwerking met AH. Echt een superfijn basisboek waarin allerlei handige how to’s staan. Van een sliptong bereiden tot mosselen koken. Aanrader voor de visliefhebber. Het is verkrijgbaar bij de grote AH’s en binnenkort ook bij bol.
Happy new hair. Ik was mijn lange haar zat en dus knipte ik (nou ja ik niet zelf, dat deed Nancy van Salon B) er 15 cm! af. Ik ben er superblij mee.
Ik kreeg ook mega gave foodpost, waaronder deze rauwmelkse Tete de moine kaas. Die je dus traditioneel op dit schaafding eet. Ik moet nog een beetje aan de smaak wennen, hij is vrij heftig namelijk.
En ik kreeg een enorm verspakket van De Buurman met daarin verse melk en yoghurt van Puur Vechtdal. Ik vind de flessen echt heel cool. De buurman haalt het lekkers van dichtbij, streekproducten dus. Uit omgeving Vechtdal, Overijssel. Ze hebben ook een maaltijdbox, maar je kunt ook losse ingrediënten bestellen.
En ik ging weer eens eten bij Seymour in Haarlem. Heerlijk eten. Vooral dit toetje was te gek. Het is kaneelpanacotta met appeltjes en vanille ijs. Yum!
De komende 2 weken word het wederom druk. Annika en ik hebben nog veel te doen voor kerst. Vrijdag gaan we samen met de winnaars chocola maken bij Tony’s en zaterdag zijn we bij het Allerhande kerstfestival. Genoeg te doen dus.
Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in