diary ikea

De winnaar van de #IKEAfoodchallenge is…

Sponsored. De IKEA Food Challenge is voorbij. De gelukkige winnaar is bekend. Zijn of haar recept zal vanaf begin januari op de menukaart van alle IKEA vestigingen in het land staan. Wat was het een feest om te mogen jureren tijdens deze challenge. Wie de gelukkige winnaar is lees je verderop, eerst blik ik terug op de afgelopen weken. Samen met Robert Kranenborg en Klaartje (Elle Eten) ging ik heel Nederland door, op zoek naar het beste gerecht. Dat was nog niet eenvoudig. De eerste selectie van 13 gerechten is door IKEA zelf gemaakt. Daarna was het aan ons (de jury) én aan jullie om te bepalen welk gerecht aan de menukaart toegevoegd moest worden.

Van Eindhoven tot Winsum

Ik ging van Eindhoven, naar Winsum en van Leeuwarden naar Nijmegen. Ik heb het hele land gezien en allemaal verschillende gerechten geproefd. In Eindhoven ontmoette ik de Griekse Costas die een heerlijke Röstilla bereide met blauwe kaas en elandworst. Dit was meteen mijn favoriete gerecht. Het was goed in balans en hij had alle onderdelen los op smaak gebracht. Ook proefde ik de tortilla van Linda, die meer een Spaanse twist had. In Noord Groningen (ha daar kom ik vandaan) proefde ik courgetti met kipballetjes van Angelina. Lekker en fris. En het zag er ook mooi uit. Want naast de smaak lette ik natuurlijk ook op de presentatie. Mijn laatste bezoekje was aan Joanne, een studente in Nijmegen. Zij  maakte een quinoa met zalm. Leuk gerechtje ook! Leuk gerechtje ook! Mijn bezoekjes kan je allemaal terugzien in de zes-delige YouTube serie voor de Food Challenge op het YouTube kanaal van IKEA Nederland.

Het Juryberaad

Natuurlijk moesten wij als jury onze bevindingen met elkaar delen. Tijdens het juryberaad werd al redelijk snel duidelijk wie onze favorieten waren. Klaartje had de balletjes in zoetzure saus van Maria geproefd en dat was haar favoriet. Robert was erg enthousiast over de bietensalade met ingelegde haring van Birgitta. En ik droeg Costas aan als finalist. De wildcard ging naar Anne, zij maakte een boerencouscous met groenteballetjes. Ik vond het een leuk en creatief gerecht en kon mij wel vinden in die keuze.  Het juryberaad kan je hieronder terugzien.

De Masterclass

Maar wie moest er nu winnen? Om tot een eerlijk oordeel te komen moesten wij als jury natuurlijk alle gerechten proeven. Dit gebeurde tijdens een uitgebreide masterclass. Klaartje gaf advies over stijl en hoe je de tafel het beste kunt dekken. Ik deelde mijn tips voor de presentatie en opmaak van je bord. Want niet alleen de smaak is belangrijk, ook de presentatie is cruciaal. Ook deelde ik tips over hoe je de beste Instagram foto maakt. Robert, de smaakmaker, gaf de kandidaten tips over de verfijning van hun gerechten op smaak.  Met al deze tips op zak was het aan de kandidaten om het beste uit zichzelf te halen. Er werd driftig gekookt. Met 4 mooie bordjes als resultaat. En het was aan ons, om de eerste punten te verdelen. Dat was een lastige keuze. Want waar is Nederland naar op zoek? En wat zou ik zelf kiezen als ik bij IKEA ga eten?

And the winner is

Niet alleen wij als jury hebben onze punten verdeeld. Ook via YouTube kon je stemmen op je favoriete gerecht en dat hebben jullie massaal gedaan. En zo, werd op 25 november de winnaar bekend. Het was een spannende strijd en de kandidaten hebben zich tot op het laatste moment keihard ingezet. Maar de gelukkige winnaar is: onze bloginsider Anne met haar boerencouscous met groenteballetjes. Een vernieuwend en gezond gerecht. Eenvoudig om te maken, maar lekker vers en goed van smaak. En bovendien nog vega ook. Mooie aanvulling op het huidige aanbod in de restaurants van IKEA.

Nogmaals gefeliciteerd Anne! En heel veel geluk en kookplezier in je nieuwe gewonnen keuken.

Wil jij het gerecht van Anne proeven? Vanaf begin januari staat de boeren couscous met groenteballetjes op de kaart van ieder IKEA restaurant in Nederland.

Dit bericht is in samenwerking met IKEA, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in