Vissalade

Vissalade

Hou je ook zo van vis? Dan is deze vissalade zeker eentje die je een keertje moet maken. Een luxe vissalade welteverstaan, want de salade zit boordevol Hollandse garnalen en gerookte zalm. Eventueel kun je nog gerookte forel of andere vissoorten aan de salade toevoegen. Bij de salade hebben we een heerlijke eigengemaakte cocktailsaus gemaakt. Serveer de vissalade als lunch met een glaasje wit en een stukje stokbrood erbij. Als dat geen smullen wordt?

Vissalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 200 gr gerookte zalm
  • 150 gr gemengde salade
  • 2 avocado's
  • 250 gr cherrytomaten
  • Halve komkommer
  • Bosje radijsjes
  • Halve citroen (biologisch)
  • Handjevol verse dille

Ingrediënten voor de cocktailsaus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 3 el slagroom
  • 1 tl worchestersaus
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • Scheutje whisky (optioneel)
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de cocktailsaus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. In plaats van slagroom kun je ook kookroom gebruiken, voor een iets lichter effect. Voeg eventueel een scheutje whisky toe voor een echte whisky cocktailsaus.

  2. Verdeel de sla over vier borden. Was en halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer en de avocado’s in plakjes. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in plakjes. Verdeel alles over de salade.

  3. Verdeel de Hollandse garnalen en de gerookte zalm over de borden.

  4. Snijd de citroen in partjes. Garneer de salade met de partjes citroen en wat blaadjes dille.

  5. Verdeel de cocktailsaus over de vissalade en serveer hem met wat stokbrood.

Vissalade
Vissalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in