Witte sangria
Deze witte sangria is echt een feestje! Lekker fris en vrolijk. Wel oppassen geblazen, want je drinkt het als limo. Wij maken een grote hoeveelheid, ideaal voor een zomerfeestje in de tuin. Zelf witte sangria maken? Je maakt hem van witte port en limoncello aangevuld met spa rood en citroensiroop. Qua garnering kun je helemaal los. Maak de witte sangria zo zomers als je wilt. Wij voegden er allerlei soorten citrusvruchten en eetbare bloemetjes aan toe. Je wordt er toch helemaal vrolijk van?
Tip: liever een sangria van rode wijn? Maak dan deze Spaanse sangria.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 grote kan
- 500 ml witte port (wij gebruikten Warre's Fine White)
- 500 ml spa rood
- 250 ml limoncello
- 40 ml citroensiroop (wij gebruikten Agropošta)
- Verschillende soorten citrusfruit
- Eetbare bloemtjes
- Ijsklontjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vul een grote kan of tap met ijsklontjes. Giet de witte port erin.
Meng de spa rood met de citroensiroop. Hou je niet zo van zoet, voeg dan wat minder siroop toe. Giet de citroenlimonade bij de witte port.
Giet de limoncello in de kan. Meng de sangria even door elkaar met een lepel.
Was het citrusfruit en snijd deze in partjes of schijfjes en voeg deze toe aan de witte sangria.
Serveer de witte sangria koud met wat eetbare bloemetjes erbij. Vul het ijs eventueel bij als het gesmolten is.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in