Witte sangria met limoncello

Witte sangria met limoncello

Hoewel ik zelf niet echt een drinker ben, vind ik het superleuk om cocktails te shaken en zomerdrankjes te maken. Je begrijpt, Maurits is heel blij met mij. Onlangs wilde ik voor een barbecue-feestje iets maken met limoncello. Het moest vooral lekker fris zijn, want het was mooi weer. Ik besloot om een witte sangria te maken, die achteraf niet heel erg meer op sangria lijkt.

witte sangria

Ik verving de wijn voor Warre’s witte port, de vruchtjes werden citroen- en limoenpartjes en de brandy werd limoncello. Toch lijkt het qua smaak wel op een witte sangria (port en wijn lijken wel iets op elkaar) en kan ik eigenlijk geen betere naam verzinnen voor dit zomerdrankje. Jullie een idee?

Hij viel in ieder geval goed in de smaak, lekker fris en je drinkt het als limo (gevaarlijk). Ik maakte meteen een grote hoeveelheid, ideaal voor een tuinfeestje. En bovendien staat het ook heel gezellig in zo’n mooie tap. Ik heb ook nog een grotere tap van glas, die is stiekem nog mooier, maar daarvoor was de hoeveelheid weer net te weinig. Keuzes keuzes keuzes.. Dus verdubbel gerust de hoeveelheid als je een groot feestje geeft, of als je gewoon heel erg dorst hebt..

witte sangria

Ingrediënten voor 6 personen
500 ml witte Port (ik gebruikte Warre’s Fine White)
500 ml spa rood
250 ml limoncello
40 ml citroensiroop (ik gebruikte Agroposta)
2 citroenen
2 limoenen
Heel veel ijsklontjes

Zo maak je het
Vul een grote kan of tap met ijs.

Giet de witte port erop.

Meng de spa rood met de citroensiroop. Hou je niet zo van zoet, voeg dan wat minder siroop toe. Giet de spa rood op de port.

Giet de limoncello in de kan. Meng de witte sangria even door elkaar met een lepel.

Was de citroenen en de limoenen. Snijd deze in partjes of schijfjes en voeg deze toe aan de witte sangria.

Serveer de sangria koud. Vul het ijs eventueel bij als het gesmolten is.


witte sangria

witte sangria

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cocktail recepten Spaanse recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in