Gnocchi pesto
Dit recept voor gnocchi pesto is een variant op de pasta pesto, maar dan met knapperig gebakken gnocchi, gegrilde courgette en gegrilde tomaat aan de tak. Als je wil, kun je er nog wat verse kruiden over strooien en eventueel wat geroosterde pijnboompitten of pistachenootjes.
Gnocchi pesto: lekker en zó makkelijk
Heb je wel een gnocchi gegeten? Echt doen hoor, het is zo lekker. Deze aardappel deegballetjes zijn ook nog eens supersnel klaar. In Italië eten ze het meestal in tomatensaus. Maar wij hebben ontdekt dat gebakken gnocchi nog lekkerder is. Onze kids vinden het ook heerlijk, en als die het hebben goedgekeurd (zeer kritische eters…), dan weet je dat het goed zit. We serveren het met pesto, tomaat en gegrilde courgette. Echt een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.
Tip: wanneer je echt snel klaar wilt zijn, kun je ook je favoriete kant-en-klare pesto kopen uit de winkel.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gnocchi (vers of gedroogd)
- olijfolie
- 2 courgettes
- 250 gr cherrytomaatjes (aan de tak)
- peper en zout
- 100 gr pesto (recept)
- Parmezaanse kaas
Materiaal
- Hakmolentje van de staafmixer
- Grillpan of oven
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de courgette in plakjes van ca 1 cm dik. Doe 0,5 tl olijfolie in een mengkom met wat zout en peper. Hussel de courgetteplakjes door de olijfolie. Grill de courgette in een grillpan of in de oven gaar. Zorg dat je de plakjes in één enkele laag over de plaat of pan verdeeld.
Maak ondertussen de pesto volgens dit recept. Zet tot gebruik apart.
Kook de gedroogde gnocchi in gezouten kokend water, ongeveer 3 minuutjes. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Giet ze af en laat uitstomen.
Gebruik je verse gnocchi, dan kun je deze stap overslaan.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de gekookte en afgekoelde gnocchi toe en bak deze totdat deze een goudbruin randje krijgt.
Doe de tomaatjes aan de tak bij de gnocchi (eventueel kun je grote trossen losknippen). Laat een paar minuten op medium-hoog vuur meebakken.
Voeg dan de pesto toe. Roer even om. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten op zacht vuur garen. Is het geheel te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gnocchi pesto met de gegrilde courgette, Parmezaanse kaas en eventueel nog pesto als je die over hebt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in