
Loaded fries gado gado style
Deze loaded fries gado gado style is een mix tussen loaded fries en… gado gado. Oftewel: kapsalon, maar dan met een Indonesische twist – met lekker veel kip, groenten en pindasaus. Liever vega? Ook zonder kip zijn deze loaded fries heerlijk. Je kunt eventueel ook voor vegetarische kipstuckjes kiezen.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 750 gr frites (voor oven of Airfryer)
- 350 gr kipfilet
- 1 komkommer
- 5 bosuitjes
- 2 uien
- 1 l kippenbouillon
- 400 gr pindasaus
- 100 gr gezouten cashewnoten
- 4 el fijngemalen kokos
- 2 takjes munt
- 3 takjes koriander
- 2 stuks steranijs
- 1-2 tl chilivlokken
- 1/4 tl suiker
- 1 el zonnebloemolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Bereid de frites in de Airfryer of oven, zoals aangegeven op de verpakking.
Hak de cashewnoten grof. Snijd de uien in halve ringen. Doe de zonnebloemolie in de pan en bak de uienringen op laag vuur goudbruin. Voeg de suiker toe en schep gedurende 2 minuten goed om. Voeg de cashewnoten en kokos toe en schep opnieuw om. Neem alles uit de pan en zet even apart.
Snijd de komkommer in plakjes en de bosui in ringetjes. Hak de munt- en korianderblaadjes grof.
Doe de kipfilets in een pan, schenk de kippenbouillon erbij en leg de steranijs in de pan. Pocheer de kip in 10 minuten tot hij gaar is. Neem de kip uit de pan en leg op een bordje om voldoende af te koelen zodat je hem met een vork uit elkaar kunt trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm ondertussen de pindasaus in een steelpannetje op laag vuur.
Leg de friet op de borden, schep er een flinke hoeveelheid pindasaus op, verdeel de kip er over. Leg de komkommer en bosui erbij. Bestrooi tot slot royaal met de verse kruiden en het ui,- cashewnoten en kokosmengsel. Strooi voor wat extra pit wat chilivlokken over de loaded fries.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan