Loaded fries gado gado style

Loaded fries gado gado style

Deze loaded fries gado gado style is een mix tussen loaded fries en… gado gado. Oftewel: kapsalon, maar dan met een Indonesische twist – met lekker veel kip, groenten en pindasaus. Liever vega? Ook zonder kip zijn deze loaded fries heerlijk. Je kunt eventueel ook voor vegetarische kipstuckjes kiezen.

Loaded fries gado gado style
Loaded fries

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr frites (voor oven of Airfryer)
  • 350 gr kipfilet
  • 1 komkommer
  • 5 bosuitjes
  • 2 uien
  • 1 l kippenbouillon
  • 400 gr pindasaus
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • 4 el fijngemalen kokos
  • 2 takjes munt
  • 3 takjes koriander
  • 2 stuks steranijs
  • 1-2 tl chilivlokken
  • 1/4 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bereid de frites in de Airfryer of oven, zoals aangegeven op de verpakking.

  2. Hak de cashewnoten grof. Snijd de uien in halve ringen. Doe de zonnebloemolie in de pan en bak de uienringen op laag vuur goudbruin. Voeg de suiker toe en schep gedurende 2 minuten goed om. Voeg de cashewnoten en kokos toe en schep opnieuw om. Neem alles uit de pan en zet even apart.

  3. Snijd de komkommer in plakjes en de bosui in ringetjes. Hak de munt- en korianderblaadjes grof.

  4. Doe de kipfilets in een pan, schenk de kippenbouillon erbij en leg de steranijs in de pan. Pocheer de kip in 10 minuten tot hij gaar is. Neem de kip uit de pan en leg op een bordje om voldoende af te koelen zodat je hem met een vork uit elkaar kunt trekken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verwarm ondertussen de pindasaus in een steelpannetje op laag vuur.

  6. Leg de friet op de borden, schep er een flinke hoeveelheid pindasaus op, verdeel de kip er over. Leg de komkommer en bosui erbij. Bestrooi tot slot royaal met de verse kruiden en het ui,- cashewnoten en kokosmengsel. Strooi voor wat extra pit wat chilivlokken over de loaded fries.

airfryer xxl smart sensing
Loaded fries gado gado style

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in