
Pizza met pompoen, salie en taleggio
Uitgekeken op de standaard pizza margherita? Maak dan deze pizza met pompoen, salie en taleggio. Weer eens wat anders, en bovendien volledig vegetarisch. Laat die pizzabezorger even voor wat -ie is en omarm de chefkok in jezelf. Want met een paar ingrediënten tover je zó deze verrassende pizza met pompoen op tafel. We gebruiken namelijk kant-en-klare pizzabodems. De saus maken we helemaal zelf en de pompoen roosteren we lekker in de oven. Zin om zelf een pizzabodem te maken? We vertellen je hier hoe je zelf pizzadeeg maakt.
De perfecte smaakcombinatie
Pompoen, salie en taleggio combineren goed samen. Vandaar ook de keuze om er een heerlijke pompoenpizza mee te maken. De pompoen is vrij zacht en zoetig van smaak en de salie heeft een wat meer bittere smaak. Een fijne tegenhanger voor het zoete van de pompoen.
Wist je dat je de schil van een ronde hoikkaido pompoen gewoon kunt eten?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pizza's
- 4 pizzabodems
- 1 pompoen (ronde hokkaido pompoen)
- 2 takjes salie
- 250 gr mascarpone
- 90 gr taleggio
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 0,5 tl chilivlokken
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch) of 200 graden (hetelucht).
Boen de pompoen goed schoon (je kunt de schil van deze pompoen eten), haal de pitten er uit en snijd in parten van 1 centimeter dik. Leg ze in een braadslede, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en chilivlokken. Zet de braadslede 25-30 minuten in de oven tot de pompoenparten zacht en goudbruin zijn.
Maak de pizzasaus. Snijd de taleggio in stukjes. Doe ze samen met de mascarpone en geraspte kaas in een steelpannetje en laat in 5 minuten op zachtjes vuur smelten tot een gladde saus. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de witte saus over de pizzabodems en leg de parten pompoen en blaadjes salie er op. Bak de pizza’s in 8-10 minuten tot de korst knapperig is. Serveer de pizza met pompoen meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan