Frangipane: het basisrecept
Frangipane – klinkt chique, hè? Maar eigenlijk is het gewoon een heerlijke amandelvulling die je in allerlei taarten en cakes kunt gebruiken. Dit beslag op basis van boter, suiker, amandelmeel, eieren en bloem is zacht, romig en geeft een lekker nootachtige smaak aan je baksels. Perfect voor als je, je taart een beetje extra wil laten shinen.
Dit beslagrecept komt oorspronkelijk uit Frankrijk (maar dat had je vast al geraden…) en wordt vaak gebruikt in hun beroemde “Galette des Rois”, die elk jaar met Driekoningen wordt gegeten.
Basisrecept voor frangipane
Met dit basisrecept kun je alle kanten op. Want als je de basis onder de knie hebt, kun je het gebruiken voor allerlei heerlijke recepten. Zoals deze drie:
Tip: Voeg een scheutje vanille-extract, een vleugje citroenschil, of zelfs een likeurtje toe als je de frangipane nog een speciale twist wil geven.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 portie
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr suiker
- 80 gr roomboter
- 2 eieren
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Mix de boter en de suiker romig in een kom. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix totdat ze volledige zijn opgenomen. Mix tenslotte het amandelmeel en een snuf zout nog kort door het beslag. Je kunt hier een garde, maar ook een handmixer voor gebruiken.
Frangipane gebruik je als taartvulling of in een cake en moet dus nog verder afgebakken worden. Volg daarvoor de aanwijzingen van het desbetreffende recept.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in