Rigatoni met tomaat-mascarponesaus
Deze rigatoni met romige tomatensaus en geroosterde cherrytomaatjes is een heerlijk comfort food-gerecht dat binnen no-time op tafel staat. De combinatie van de zoete geroosterde tomaten, romige mascarpone, en een rijke tomatensaus maakt dit gerecht perfect voor een gezellig familiediner of een etentje met vrienden.
Zo serveer je deze rigatoni met tomatensaus
Deze pasta smaakt heerlijk met een frisse groene salade en wat knapperig brood om de saus op te dippen. Voor de liefhebbers van kaas is een extra dosis Parmezaanse kaas on top ook een aanrader. Wil je het helemaal afmaken? Serveer er een glas rode wijn bij, zoals een Chianti of een lichte Merlot.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rigatoni
- 250 gr cherrytomaten aan tak
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 400 gr Pomodorini tomaten (uit blik)
- 150 gr mascarpone
- 15 gr verse basilicum
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Verdeel de cherrytomaten over een ovenschaal. Plet 2 teentjes knoflook en voeg dit bij de tomaat. Voeg een drizzle olijfolie toe en wat zeezout. Rooster de cherrytomaten gedurende 10 – 15 minuten.
Kook de rigatoni gaar zoals op de verpakking vermeld staat, in ruim water met zout. Giet af, bewaar een klein kopje kookvocht en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak het andere knoflookteentje fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuut of 5 mee.
Voeg de tomaten uit blik toe. Breng de tomatensaus royaal op smaak met wat peper en zout en de oregano. Voeg 3 – 4 el mascarpone toe en roer door de saus.
Voeg de afgegoten pasta en het kookvocht bij de saus en schep het om. Verdeel de pasta over 4 borden.
Garneer de rigatoni met de geroosterde tomaatjes, een extra lepel mascarpone en wat verse basilicum.
Variatietips
Voeg voor wat extra bite wat gegrilde kip of gebakken champignons toe aan de saus. Of probeer een vleugje chili voor wat extra pit. Als je geen mascarpone in huis hebt of in de supermarkt kan vinden, kun je deze ook vervangen door room of crème fraîche.
Bewaartip
Dit gerecht kun je prima van tevoren bereiden. Bewaar de saus en de gekookte rigatoni apart in de koelkast (bijvoorbeeld in zo’n handig vershoudbakje), en warm ze op voordat je ze serveert. De saus blijft in de koelkast zo’n 2 dagen goed, dus je kunt er later nog van genieten. Dit gerecht is zelfs de volgende dag nóg lekkerder, omdat de smaken dan extra goed zijn ingetrokken!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in