Speculoos taart
Wie houdt er nou niet van speculoos? Deze speculoos taart is een droom voor iedere liefhebber van deze kruidige koekjes. Met een luchtige biscuitbodem, een romige vulling van roomkaas en slagroom, en natuurlijk een royale laag speculoospasta, is dit de perfecte taart voor een speciale gelegenheid, zoals een verjaardag.
Zo serveer je deze speculoos taart
Deze taart is heerlijk als afsluiter van een diner, maar doet het ook heel goed bij een kop koffie of thee. Serveer met een toef slagroom voor een extra feestelijk tintje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 120 gr suiker
- 100 gr bloem
- 20 gr maizena
Vulling
- 350 gr naturel roomkaas
- 300 ml slagroom
- 70 gr suiker
- 1 zakje Klopfix
- 250 gr speculoospasta
- 8 speculooskoekjes
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en in volume verdriedubbeld is. Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het eimengsel.
Vet de vorm goed in met een bakspray en verhoog de randen eventueel met wat bakpapier. Giet het biscuitbeslag in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen.
Voor de roomkaasvulling klop je de roomkaas luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast.
Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van speculoospasta. Verdeel 1/3 van de roomkaas vulling over de taart. Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de speculoos taart.
Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant. Verkruimel de koekjes tot grove stukken. Garneer de taart met de koekjes.
Laat de speculoos taart nog een uur opstijven in de koelkast, daarna is hij klaar om geserveerd te worden.
Variatietips
Wil je wat extra crunch? Meng wat fijngehakte speculoos koekjes door de roomkaasvulling voor wat meer bite. Of voeg een laagje gesmolten chocolade toe bovenop de speculoospasta. Liever een iets frissere versie? Meng dan wat geraspte sinaasappelschil door de vulling voor een subtiele citrus-twist.
Bewaartip
Deze taart kun je prima een dag van tevoren maken, wat het ideaal maakt voor feestjes of als je gewoon goed voorbereid wil zijn. Bewaar de taart in de koelkast (goed afgedekt, of in een luchtdichte taartdoos), waar hij tot 3 dagen goed blijft.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in