makkelijk cake recept

Frangipane cake met blauwe bessen

Hoe we aan onze inspiratie komen? Vaak uit de horeca. Zo proefden we deze frangipane cake bij ons favoriete koffietentje Cleeff. Daar was hij helemaal van amandelmeel gemaakt en gevuld met frambozen. Deze versie heeft een bodem van roomboter cake, daarop een flinke laag frangipane en afgemaakt met blauwe bessen. Frangipane smaak een beetje zoals spijs, maar dan luchtiger en nog lekkerder. Deze blauwe bessencake is heel eenvoudig om te maken en zo lekker. Probeer het zelf!

ingrediënten voor cake met bosvruchten
frangipane cake

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 - 16 personen

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 150 gr blauwe bessen
  • 30 gr amandelschaafsel
  • Snuf zout

Frangipane

  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 30 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je bakvorm met bakpapier.

  2. Begin met het maken van de cake. Klop met een mixer de roomboter en suiker romig. Mix dan 1 voor 1 de eieren door. Mix tot slot het bakmeel met een snuf zout kort door het beslag. Schep het beslag in de vorm. 

  3. Voor de frangipane mix je het amandelmeel met de suiker en de eieren tot het een egale massa is. Spreid dit uit over het cakebeslag. Verdeel de blauwe bessen over de cake.

  4. Bak de frangipane cake in 55 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt, als je deze in de cake steekt.

  5. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de amandelen over de blauwe bessencake.

blauwe bessen cake
makkelijk cake recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in