Frangipane cake met blauwe bessen

Frangipane cake met blauwe bessen

Hoe we aan onze inspiratie komen? Vaak uit de horeca. Zo proefden we deze frangipane cake bij ons favoriete koffietentje Cleeff. Daar was hij helemaal van amandelmeel gemaakt en gevuld met frambozen. Deze versie heeft een bodem van roomboter cake, daarop een flinke laag frangipane en afgemaakt met blauwe bessen. Frangipane smaak een beetje zoals spijs, maar dan luchtiger en nog lekkerder. Deze blauwe bessencake is heel eenvoudig om te maken en zo lekker. Probeer het zelf!

Frangipane cake met blauwe bessen
Frangipane cake met blauwe bessen
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 - 16 personen

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 150 gr blauwe bessen
  • 30 gr amandelschaafsel
  • Snuf zout

Frangipane

  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren

Materiaal

  • Bakvorm 20 x 30 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je bakvorm met bakpapier.

  2. Begin met het maken van de cake. Klop met een mixer de roomboter en suiker romig. Mix dan 1 voor 1 de eieren door. Mix tot slot het bakmeel met een snuf zout kort door het beslag. Schep het beslag in de vorm. 

  3. Voor de frangipane mix je het amandelmeel met de suiker en de eieren tot het een egale massa is. Spreid dit uit over het cakebeslag. Verdeel de blauwe bessen over de cake.

  4. Bak de frangipane cake in 55 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt, als je deze in de cake steekt.

  5. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de amandelen over de blauwe bessencake.

Frangipane cake met blauwe bessen
Frangipane cake met blauwe bessen

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (30 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Taart recepten Franse recepten Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in