witlof salade

Witlofsalade met gegrilde peer

Ik ben gek op groenten, mits ze lekker bereid zijn natuurlijk. Het leuke van groente is dat je er zo mee kan variëren. Elke groentesoort kent wel meerdere bereidingswijzen. Lekker met een sausje, gewokt, geblancheerd of rauw in een salade. Witlof is één van mijn favorieten. Eerder plaatste ik al een recept van gewokte witlof met balsamico en honing. Nu meer een zomerse variant in de vorm van een salade. Witlof is vrij bitter van nature maar het zure van de dressing brengt dit weer in balans zoals chef Robert Kranenborg zou zeggen.

Ingrediënten voor 4 personen
5 stronken witlof
100 gr ricotta
2 peren
1/2 citroen
4 el olijfolie
2 tl honing
3 takjes peterselie
8 stengels bieslook
1 takje citroenmelisse
1/2 sjalot
Peper en zout

Bereidingswijze
Maak eerst de dressing: voeg het sap van een 1/2 citroen bij de olijfolie en voeg de honing toe. Snipper het halve sjalotje en voeg dit bij de olie. Hak de kruiden fijn en meng dit door de olie. Breng de dressing op smaak met iets peper en zout.

Schil de peren en snij deze in 8 parten. Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Grill de peren aan beide kanten goudbruin. Verwijder het kontje van de witlof en de buitenste blaadjes. Was de overige blaadjes en laat ze uitlekken. Meng de witlof met de dressing in een grote kom. Dresseer de blaadjes op het bord en maak dit af met de gegrilde peer. Voeg als laatste 5 theelepels ricotta per bord toe.

witlof salade

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.