Chopped salad

Chopped salad

Zin in iets fris en pittigs voor de lunch of als lichte avondmaaltijd? Probeer dan eens deze heerlijke Aziatische chopped salad met kip, afgemaakt met een gele curry-dressing. Dit is echt een superlekkere en snelle manier om wat extra groenten binnen te krijgen, terwijl je geniet van een maaltijd die barst van de smaak!

Een kleurrijke chopped salad

Deze kleurrijke chopped salad combineert knapperige baby Romaine sla en rode kool met zoete wortel en knapperige rode paprika. Snack komkommers, blokjes mango en schijfjes lente-ui maken het geheel lekker fris. De kip grillen we goudbruin in een beetje olijfolie, lekker met een snufje chilipeper en zeezout.

Maar wat deze salade echt speciaal maakt, is de gele curry dressing. De kruidenpasta mixen we met romige kokosmelk en het sap van een halve limoen voor wat frisheid. Strooi er nog wat gehakte cashewnoten over voor een lekkere crunch en wat verse koriander. Deze Aziatische chopped salad is makkelijk, snel en zó lekker!

Chopped salad
Chopped salad
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 st. kipfilet
  • 2 stronkjes baby Romaine sla
  • 1/4 rode kool
  • 100 gr wortel julienne
  • 1 rode paprika
  • 8 snack komkommers
  • 2 st. lente ui
  • 1 mango
  • 50 gr cashewnoten
  • 10 gr verse koriander
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Dressing

  • 100 ml kokosmelk
  • 1 flinke el gele curry kruidenpasta
  • Sap van een halve limoen
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Breng de kipfilets op smaak met chilipeper en zout. Bestrijk ze met wat olijfolie. Grill ze in een hete grillpan goudbruin en gaar. Laat afkoelen. Snijd vervolgens in reepjes.

  2. Snijd de romaine en de rode kool in reepjes, de paprika in blokjes, de komkommer in plakjes en de lente ui in ringetjes. Snijd de mango in blokjes en hak de cashewnoten grof.

  3. Voor de dressing meng je de kruidenpasta met de kokosmelk en het sap van een halve limoen. Breng verder op smaak met wat zout.

  4. Doe alles groentes in een grote saladeschaal. Voeg de kip toe. Voeg de dressing toe en meng alles door elkaar.

  5. Garneer de chopped salad met verse koriander en gehakte cashewnoten.

Chopped salad
Chopped salad

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Tags

Makkelijke recepten Kip Noten recepten Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in