Menu
kwarktaart-in-een-glaasje-710x380.jpg

Kwarktaart in een glaasje

Als klein meisje hield ik al van bakken en koken. Toen vond ik het al een hele prestatie als ik een Dr. Oetker kwarktaart had gemaakt. Tegenwoordig vind ik de traditionele kwarktaart nog steeds lekker, alleen maak ik het nu natuurlijk zonder pakje. De aardbeien liggen momenteel weer volop in de winkels en deze combinatie met verse kwark blijft lekker. Maar je kan natuurlijk volop variëren, bijvoorbeeld met frambozen of mango. Als je van zoet houdt, zou ik iets meer suiker toevoegen. Zelf hou ik wel van fris en vond ik het zo precies goed. Het staat wel leuk om kwarktaart in een glaasje te serveren, leuke een persoons desserts.

Ingrediënten 10 personen
250 ml slagroom
500 gr kwark
80 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
8 gelatine blaadjes
500 gr aardbeien
100 gr boter
225 gr bastogne koekjes

Bereidingswijze
Maal de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine of prak ze met een vork. Smelt intussen de boter in de magnetron. Meng de gemalen koekjes door de boter en zorg dat het een beetje plakkerig wordt. Verdeel het koekjesmengsel over de glaasjes en druk het mengsel aan met de bolle kant van de lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze in partjes en strooi de vanillesuiker over de aardbeien. Zet dit even weg in de koelkast.

Laat de gelatine weken in koud water. Zet in de tussentijd een steelpannetje op met 3 eetlepels water en laat dit warm worden. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij het pannetje. Zodra de gelatine gesmolten is zet je het vuur uit. Dit is een kwestie van seconden. Laat de gelatine iets afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en zet dit apart. Roer de kwark een beetje los en voeg eerst een lepel kwark bij de  gelatine. Dan kunnen ze alvast een beetje aan elkaar wennen. Voeg dan de gelatine bij de rest van de kwark en klop het snel door, zodat er geen klontjes ontstaan. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark en zorg dat er een romige massa ontstaat.

Verdeel de aardbeien over de glaasjes en giet het kwarkmengsel daarop. Laat de kwarktaartje kwarktaart in een glaasje tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

kwarktaart in een glaasje

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan