Mango kip salade
Mango kip salade is een van die gerechten die altijd in de smaak valt, of het nu tijdens een zomerse picknick is, een lichte lunch op kantoor, of als kleurrijk bijgerecht bij een barbecue. Het is een perfecte combinatie van zoet, pittig en hartig. En het beste is dat het snel en supersimpel te maken is!
Bij ons thuis eten we deze salade graag als lichte maaltijd op een warme dag. Het frisse van de mango, het rokerige van de kip en de knapperige groenten maken het echt een feestje. Voor extra pit kun je wat extra rode peper toevoegen, maar wees voorzichtig als je niet van te pittig houdt.
Variatietips voor deze mango kip salade
Variatietips? Hebben we! Vervang de gerookte kip door gegrilde kipfilet voor een andere twist, of gebruik garnalen voor een zeevruchten-salade. Voor een vegetarische optie kun je de kip vervangen door gemarineerde tofu of vegetarische kipstuckjes. Voeg wat avocado toe voor extra romigheid, of gooi er een handvol cashewnoten bij voor extra crunch. En wat dacht je van wat fijngehakte koriander in plaats van basilicum?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr gerookte kip
- 2 rijpe mango's
- 100 gr julienne wortel
- 250 gr peultjes
- 1 rode peper
- 0,5 limoen (+ extra voor garnering)
- 2 el honing
- 6 el sojasaus
- 4 el rijstazijn
- 2 el sesamzaadjes
- 4 takjes munt
- 2 takjes basilicum
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de gerookte kip in stukjes en de mango in blokjes.
Blancheer de peultjes 1 tot 2 minuten in kokend water tot ze heldergroen zijn. Spoel ze daarna af onder koud water om het koken te stoppen. Zo blijven ze mooi helder groen! Laat ze goed uitlekken.
Hak de munt en basilicum grof. Schep ze in een grote saladekom samen met de stukjes gerookte kip, blokjes mango, julienne gesneden wortel en peultjes door elkaar.
Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Meng voor de dressing rijstazijn, sojasaus, honing en de fijngehakte rode peper in een kommetje tot een dressing. Knijp een limoenhelft er boven uit en roer goed door. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep de dressing over de salade en meng alles voorzichtig maar goed door elkaar. Bestrooi de mango kip salade met sesamzaadjes. Serveer eventueel met wat extra limoenpartjes om de salade aan tafel nog verder op smaak te brengen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in