Frappuccino
Wij zijn echt gek op koffie! Met mooi weer is deze frappuccino een van onze favorieten. Je kent hem misschien wel van de Starbucks met karamel en slagroom. Omrijden is nu niet meer nodig, want we hebben de Starbucks frappuccino zelfgemaakt. Om de frappuccino te maken heb je veel ijsklontjes nodig, dus gooi je vriezer in ieder geval al maar vol. Geloof ons, want als je dit eenmaal hebt geproefd ben je verslaafd!
Skinny frappuccino maken
Liever een iets gezondere variant? Je kunt de suiker, karamel en slagroom ook weglaten en eventueel zelfs een plantaardige melk voor de frappuccino gebruiken. Of probeer eens dalgona koffie: een soort ijskoffie met een fluffy en creamy koffielaag erbovenop.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 2 frappuccino's
- 1 kopje afgekoelde espresso
- 1 kopje melk
- 1 el suiker
- 2 kopjes ijsklontjes
- Karamelsaus
Materiaal
- Keukenmachine of blender
Lekker met
- slagroom
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de afgekoelde koffie, de melk en de suiker samen met de ijsklontjes in de keukenmachine en mix dit totdat het ijs fijngemalen is. Let er wel op dat je keukenmachine ijs kan crushen. Niet alle machines zijn hier tegen bestand.
Garneer de Starbucks frappuccino met karamelsaus en eventueel een toef slagroom.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.