ingrediënten banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Wist je dat je banketbakkersroom heel makkelijk zelf kunt maken? Wij zijn er dol op, lekker in een old scool puddingbroodje, in een bladerdeegbakje met aardbeien erop, gewoon zo een hap uit de kom of in een lekkere soes! Je hebt maar heel weinig nodig om het zelf te maken, en het smaakt zoveel beter dan die die aanleng zakjes met water. We hadden eidooiers over van de merinque, dus er zat maar één ding op: dit recept voor banketbakkersroom maken!

Met vanille

In plaats van verse vanille kan je ook vanille extract gebruiken. Maar we geven toch de voorkeur aan verse vanille, alleen de geur is al heerlijk. Let er wel op dat je de gele room niet te lang kookt, want dan gaat het mis. Zachtjes verwarmen totdat het de juiste dikte heeft bereikt. Niet moeilijk dus maar een beetje geduld is een schone zaak.

oliebollen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 0,5 ltr

  • 3 eidooiers
  • 300 ml volle melk
  • 25 gr maizena
  • 50 gr suiker
  • 1 vanillepeul
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de eidooiers met de maizena en een scheutje melk tot een gladde massa.

  2. Verwarm in de tussentijd de melk met de suiker en het het merg van de vanille. Snijd het vanillestokje open en verwijder het merg met een mes. Het stokje kan je in de suikerpot doen, dan krijg je homemade vanillesuiker. Het is de bedoeling dat de suiker oplost in de melk.

  3. Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.

  4. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.

  5. Laat de banketbakkersroom vervolgens al roerend afkoelen, dit om velletjes te voorkomen.

    En nu.. proeven.! Dat is nog het leukste van alles!

ingrediënten banketbakkersroom

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (67 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in