Aardbeienschelpen met gele room
Aardbeienschelpen doen ons steevast denken aan vroeger. Onze oma serveerde ze altijd op haar verjaardag. En nog steeds zijn we dol op een ‘good old’ aardbeienschelp. Een knapperig bladerdeegbakje gevuld met zachte gele room en friszoete aardbeien. Heerlijk! Het ziet er heel feestelijk uit, maar is ook best makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Je kunt de aardbeienschelpen ook in delen maken, dan bewaar je de schelpen en banketbakkersroom apart. Als het feestje is begonnen zet je supersnel de bladerdeeg schelpjes op tafel.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 6 pers.
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 losgeklopte eidooier
- 1 portie banketbakkersroom
- 100 gr aardbeien
- Poedersuiker
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Maak alvast de banketbakkersroom volgens het recept. Laat de gele room afkoelen en zet het tot gebruik in de koelkast.
Neem een muffinvorm en verdeel hier 6 velletjes bakpapier over of vet ze in met wat boter.
Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de randen iets aan. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt eigeel.
Leg op het bladerdeeg een klein stukje bakpapier, want we gaan de schelpen blind bakken.
Vul de holtes van de muffinvorm met bonen, linzen of rijst. Op deze manier blijft het bladerdeeg in vorm, tijdens het bakken. Zou je dit niet doen, dan komt het bladerdeeg omhoog.
Bak de bladerdeegbakjes in ongeveer 15 minuten af en verwijder dan de vulling. Zet ze vervolgens nog 5 minuten terug in de oven, zodat ook de onderkant goed gaar kan worden.
Laat de schelpen vervolgens afkoelen.
Vul de schelpen met de gele room.
Verwijder het kroontje van de aardbeien en leg ze op de aardbeiengebakjes.
Garneer de aardbeienschelpen met wat poedersuiker.
Tip
Wil je ze van tevoren maken, dan kun je het beste de room en de bladerdeegbakjes apart bewaren en vlak voor het serveren vullen en afmaken. Anders heb je kans dat het bladerdeeg zacht wordt.
Bewaartip
Bewaar de bakjes luchtdicht in een trommel en de gele room in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in