roombroodjes

Puddingbroodjes

Vroeger mochten we elke zaterdag iets lekkers uitzoeken bij de bakker! Een pizzabroodje, kaascroissant of puddingbroodje! Zo lekker en helemaal niet ingewikkeld om zelf te maken. Je hebt de ingrediënten vast in huis! Het enige wat je nodig hebt zijn witte puntjes, eieren, suiker en melk. Puddingbroodjes zelf maken is superleuk om te doen in het weekend. En natuurlijk tussendoor snoepen van de zelfgemaakte banketbakkersroom, heerlijk! Met dit puddingbroodjes recept moet het lukken!

ingrediënten banketbakkersroom
puddingbroodjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 witte puntjes
  • 3 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 25 gr maïzena
  • 300 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • poedersuiker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Klop de eidooiers met de suiker, de maïzena en een scheutje melk glad.

  2. Verwarm de resterende melk met het vanille extract in een pannetje.

  3. Giet de warme melk al kloppend met een garde bij de eidooiers.

  4. Doe het mengsel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. In een paar minuten wordt de banketbakkersroom dik. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.

  5. Doe de gele room in een bakje, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.

  6. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met kartelmondje.

  7. Snijd het broodje over de lengte in. Spuit met zigzaggende beweging de gele room over het broodje.

  8. Garneer de puddingbroodjes met poedersuiker.

roombroodjes
puddingbroodjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (36 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in