
Puddingbroodjes
Vroeger mochten we elke zaterdag iets lekkers uitzoeken bij de bakker! Een pizzabroodje, kaascroissant of puddingbroodje! Zo lekker en helemaal niet ingewikkeld om zelf te maken. Je hebt de ingrediënten vast in huis! Het enige wat je nodig hebt zijn witte puntjes, eieren, suiker en melk. Puddingbroodjes zelf maken is superleuk om te doen in het weekend. En natuurlijk tussendoor snoepen van de zelfgemaakte banketbakkersroom, heerlijk! Met dit puddingbroodjes recept moet het lukken!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 st.
- 4 witte puntjes
- 3 eidooiers
- 50 gr suiker
- 25 gr maïzena
- 300 ml melk
- 1 tl vanille extract
- poedersuiker
Zo maak je het
Klop de eidooiers met de suiker, de maïzena en een scheutje melk glad.
Verwarm de resterende melk met het vanille extract in een pannetje.
Giet de warme melk al kloppend met een garde bij de eidooiers.
Doe het mengsel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. In een paar minuten wordt de banketbakkersroom dik. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Doe de gele room in een bakje, dek het af met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met kartelmondje.
Snijd het broodje over de lengte in. Spuit met zigzaggende beweging de gele room over het broodje.
Garneer de puddingbroodjes met poedersuiker.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan