Franse dressing

Franse dressing

Franse dressing is een klassieke, veelzijdige saus die een salade (of ander gerecht) nét dat beetje extra geeft. Een mix van witte wijnazijn, mosterd, olijfolie, sjalot en verse peterselie; het klinkt misschien simpel, maar deze dressing is echt een smaakbommetje. En het mooiste is, je kunt ‘m in een handomdraai zelf maken!

Hier gebruik je de Franse dressing in

Waar smaakt deze Franse dressing nou lekker bij? Wij zeggen: vrijwel overal bij! Een simpele groene salade met wat tomaat en komkommer wordt meteen een feestje. Ook heerlijk over geroosterde groenten zoals wortelen en pastinaak, of bij gegrilde kip of gebakken witvis of zalm. Voor een extra touch kun je de dressing ook wat dikker maken met een beetje mayonaise, en zo gebruiken als dip voor versgebakken brood. Een beetje Franse flair voor je borrel. Bon appétit!

Franse dressing
Salade van artisjokken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 0,5 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sjalot
  • 5 gr verse peterselie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de sjalot en de peterselie heel fijn.

  2. Meng de azijn met de mosterd, de fijngehakte sjalot en wat peper en zout in een kom.

  3. Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl je blijft kloppen, met een garde. Als het mengsel een geheel is geworden, is de dressing klaar. Voeg de sjalot en de peterselie toe en roer om.

    Je kunt ook alle ingrediënten voor deze Franse dressing samen in een potje doen en enthousiast schudden: zo emulgeert de saus ook!

Variatietips

Voeg eens een theelepel honing toe voor een zoetere twist, of wat geraspte citroenschil voor extra frisheid. Ook lekker: een snufje paprikapoeder of cayennepeper voor wat pit, of meng er een beetje geraspte Parmezaanse kaas of fijngehakte kappertjes door.

Bewaren

Je kunt deze Franse dressing ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je hem in een luchtdicht potje of flesje bewaart, en schud goed door voordat je hem weer gebruikt. Zo wordt alles weer goed gemengd voordat je de saus aan je salade of gerecht toevoegt.

simpele salade
Franse dressing

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in