Sliptong met botersaus
Sliptong is een echte delicatesse en met dit recept zet je in no-time dit indrukwekkende visgerecht op tafel. Het is perfect voor een etentje waarbij je de blits wil maken, maar zonder uren in de keuken te staan. Met slechts een paar simpele ingrediënten tover je een heerlijke maaltijd tevoorschijn.
Sliptong bereiden: een aantal tips
Het begint allemaal met mooie, verse sliptongen. Haal deze het liefst bij een goede visboer. Dep ze droog, bestrooi met peper en zout, en haal ze door een laagje bloem voor een knapperige korst. Verhit een mix van olijfolie en boter in de pan – dat zorgt voor die heerlijke smaak én een goudbruine kleur. Bak de vis kort aan beide kanten en zet ze even apart.
In dezelfde pan maak je een eenvoudige, maar oh zo smaakvolle botersaus. Voeg een klontje boter toe en laat dit smelten. Breng het op smaak met citroensap, peper en zout.
Kappertjes als topping voegen een ziltige twist toe, terwijl het amandelschaafsel zorgt voor een lekkere crunch. Strooi ze royaal over de vis voor extra smaak en textuur. En vergeet de verse peterselie niet!
Het resultaat is een verfijnd gerecht dat smaakt alsof het rechtstreeks uit een chic visrestaurant komt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sliptongen
- 75 gr bloem
- 75 + 100 gr gezouten roomboter
- 1 + 1 citroen
- 4 el kappertjes
- 2 el amandelschaafsel
- 3 takjes platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster het amandelschaafsel in een pan (zonder vet) tot goudbruin. Schud uit de pan op een bord en zet apart.
Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout. Haal de sliptongen door de bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn. Klop het teveel aan bloem eraf.
Zet twee koekenpannen op het vuur. Verhit in beiden een flinke scheut olijfolie samen met een klontje boter op middelhoog vuur. Leg, wanneer het boter niet meer bruist, de sliptongen voorzichtig in de hete pan en bak ze 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Haal uit de pan leg ze eventueel onder aluminiumfolie om ze warm te houden. Bak nu de andere sliptongen.
Voeg ongeveer 100 gram boter toe aan de pan en laat smelten. Pers de citroen er bovenuit en roer goed door.
Verdeel de sliptongen over de borden en schep royaal de botersaus over de vis. Bestrooi met wat zeezout, kappertjes en geroosterd amandelschaafsel. Hak de peterselie fijn en strooi over de vis. Geef er wat extra citroenpartjes bij om de vis aan tafel nog verder op smaak te brengen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in