
Geroosterde groente uit de oven
Geroosterde groente uit de oven is de makkelijkste manier om groente te bereiden. Je gooit alles op een bakplaat, brengt het op smaak en dan kan het zo de oven in. In de tussentijd kan je dan lekker genieten van een kop koffie op de bank. Bijna alle harde groentes zijn geschikt om te roosteren. In dit recept delen we geroosterde pastinaak, wortel en boerenkool. Een mooie mix van zoete groenten. Je zou ook bieten kunnen toevoegen of pompoen. We brengen ze op smaak knoflook en tijm. Lekker en simpel! Zoek je nog meer lekkere bijgerecht recepten? Kijk hier dan eens.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr pastinaak
- 500 gr wortelen
- 300 gr boerenkool
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch) of 200 graden (hetelucht). Schil de pastinaak en wortelen. Halveer dikke wortelen en snijd de pastinaak in repen van ongeveveer 1,5 cm dik. Hak de knoflook fijn.
Leg de groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ze moeten naast elkaar liggen niet op elkaar. Besprenkel ze met de olijfolie, gehakte knoflook, de blaadjes van de tijm en chilipeper en zout. Rooster de groentes in 45 minuten gaar in de oven.
Voeg na 30 minuten de boerenkool bij de groenten. En voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe. Hussel even door elkaar.
Serveer de gegrilde groentes bij een stukje vlees of vis of maak er een lekkere salade van met bijv. couscous.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan