Menu
DSC_0040-710x380.jpg

Geroosterde groente uit de oven

Vroeger aten wij onze groente altijd alleen gekookt. Wel lekker maar ook een beetje saai. Groente is zo veelzijdig, je kan er soep van maken, je kan het koken, grillen, stoven of zoals ik gedaan heb in de oven roosteren. Geroosterde groente uit de oven is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel makkelijk om te maken en heel gezond. In de zomer kan je dit doen met uien, courgettes en paprika maar in de winter rooster je bieten, knollen en pompoenen.

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 pompoen
1 pastinaak
4 rode bieten
2 tenen knoflook
1 el tijm
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een braadslee en giet hier een scheutje olijfolie in.

Schil de pompoen en verwijder de pitten, snij de pompoen in parten, leg de groente in de braadslee.

Schil de bieten en snij deze in parten en leg deze ook in de schaal.

Schil de pastinaak en snij deze in parten.

Plet de knoflooktenen en doe deze in de braadslee.

Besprenkel het geheel met olijfolie en breng het op smaak met peper, zout en tijm.

Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar.

Geroosterde groente is erg lekker bij  couscous.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan