groente uit de oven

Geroosterde groente uit de oven

Geroosterde groente uit de oven is de makkelijkste manier om groente te bereiden. Je gooit alles op een bakplaat, brengt het op smaak en dan kan het zo de oven in. In de tussentijd kan je dan lekker genieten van een kop koffie op de bank. Bijna alle harde groentes zijn geschikt om te roosteren. In dit recept delen we geroosterde pastinaak, wortel en boerenkool. Een mooie mix van zoete groenten. Je zou ook bieten kunnen toevoegen of pompoen. We brengen ze op smaak knoflook en tijm. Lekker en simpel! Zoek je nog meer lekkere bijgerecht recepten? Kijk hier dan eens.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr pastinaak
  • 500 gr wortelen
  • 300 gr boerenkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch) of 200 graden (hetelucht). Schil de pastinaak en wortelen.  Halveer dikke wortelen en snijd de pastinaak in repen van ongeveveer 1,5 cm dik. Hak de knoflook fijn.

  2. Leg de groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ze moeten naast elkaar liggen niet op elkaar. Besprenkel ze met de olijfolie, gehakte knoflook, de blaadjes van de tijm en chilipeper en zout. Rooster de groentes in 45 minuten gaar in de oven.

  3. Voeg na 30 minuten de boerenkool bij de groenten. En voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe. Hussel even door elkaar.

  4. Serveer de gegrilde groentes bij een stukje vlees of vis of maak er een lekkere salade van met bijv. couscous.

groente uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in