Kabeljauw pakketje oven

Groente bij kabeljauw

Kabeljauw is een heerlijke vis waar je eindeloos mee kunt variëren. En hoewel een gebakken visje met friet natuurlijk altijd goed scoort, is kabeljauw vooral heel lekker met groente. Maar welke groenten passen nu eigenlijk écht goed bij kabeljauw? En waar moet je op letten als je vis koopt? Wij geven je handige tips en inspirerende receptideeën zodat je kabeljauw-maaltje gegarandeerd een succes wordt.

Zo maken wij kabeljauw het liefst

Kabeljauw bereiden kan op veel manieren. Voor een makkelijke bereiding raden wij aan om de vis in de oven te garen. Makkelijk, gezond en je hebt je handen vrij voor de groenten. Bekijk hier ons recept voor kabeljauw uit de oven. In de zomer kun je kabeljauw ook heerlijk bereiden op de barbecue, wat zorgt voor een lichte rooksmaak die heel goed samengaat met frisse groentegerechten. Probeer deze zomer zeker eens kabeljauw van de bbq.

Kabeljauw uit de oven

Groente bij kabeljauw: deze kiezen wij

Kabeljauw heeft een hele zachte en milde smaak, waardoor je makkelijk kunt variëren met groenten die iets meer pit en karakter hebben. Denk bijvoorbeeld aan groenten zoals tomaat, courgette, groene asperges, wortelen, venkel en broccoli. Deze groenten geven je gerecht niet alleen kleur, maar zorgen ook voor een lekkere frisse bite of juist een beetje zoetigheid die perfect combineert met kabeljauw.

Zo vinden wij een tomatensalade met citroen-basilicum dressing echt top bij een stukje gebakken of gegrilde kabeljauw. De frisheid van citroen en basilicum geeft een fijne twist aan de vis. Bekijk hier het recept voor tomatensalade met citroen-basilicum dressing.

Ook gemarineerde courgette is een top match met kabeljauw. Courgette heeft van zichzelf een zachte smaak en krijgt door marineren net dat beetje extra. Klik hier voor het recept van gemarineerde courgette.

Groene asperges uit de oven zijn niet alleen makkelijk te maken, ze combineren ook fantastisch met kabeljauw. Even roosteren en voilà, een feestelijk gerecht op tafel. Check hier hoe je groene asperges uit de oven maakt.

Kabeljauw pakketje oven

6 tips voor groenten bij kabeljauw

  1. Kies voor contrast: Combineer zachte kabeljauw met knapperige groenten zoals geroosterde broccoli of worteltjes. Bijvoorbeeld deze lekkere salade van geroosterde broccoli.
  2. Geroosterde groenten: Groenten zoals venkel worden heerlijk zoet als je ze roostert in de oven. Venkel is trouwens een echte vriend van vis, vooral kabeljauw profiteert van de zachte anijssmaak. Bekijk hier het recept voor venkel uit de oven.
  3. Zoetje erbij: Gestoomde of gestoofde worteltjes met honing voegen nét dat beetje zoet toe wat perfect samengaat met kabeljauw. Hier vind je het recept voor gestoofde wortelen met honing.
  4. Kruiden en specerijen: Kabeljauw is mild, dus wees niet bang om flink uit te pakken met kruiden zoals basilicum, dille, peterselie, citroentijm of zelfs wat pittige chilivlokken.
  5. Zorg voor kleur: Een kleurrijk gerecht eet niet alleen lekkerder, het ziet er ook meteen feestelijk uit. Combineer daarom groene, rode, gele en oranje groenten op je bord voor een kleurrijke presentatie.
  6. Maak er een salade van: Groenten kunnen perfect in een salade verwerkt worden, zo geef je kabeljauw meteen een frisse twist. Denk aan een simpele salade van tomaat en basilicum, of ga voor een rijkere variant met bijvoorbeeld venkel en sinaasappel.
Kabeljauw van de bbq - recept met kabeljauw

Waar moet je op letten als je kabeljauw koopt?

Wanneer je kabeljauw koopt, let dan altijd op versheid en duurzaamheid. Verse kabeljauw herken je aan een stevige huid en een neutrale geur. Kies daarnaast altijd kabeljauw met een MSC-keurmerk. Dit keurmerk staat voor duurzame visserij en zorgt ervoor dat we ook in de toekomst nog kunnen genieten van deze lekkere vis. Check voor meer info de Viswijzer.

Kabeljauw en papillotte

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Monique

Geschreven door:

Monique van Loon

Monique (hoofdredacteur) is dagelijks bezig met eten én schrijven. Met een onstilbare honger naar nieuwe ideeën en een onmiskenbare liefde voor het geschreven woord, brengt ze dagelijks haar passie voor food en storytelling naar Uit Paulines Keuken.
More About Us

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in