geroosterde broccoli

Salade van geroosterde broccoli

Heb jij wel eens geroosterde broccoli gegeten? Met een broccoli kan je veel meer dan alleen koken, je kan hem rauw eten, grillen, wokken en dus ook roosteren in de oven.  We maken er deze keer een lekkere salade mee Voordat de broccoli de oven in ging hebben we hem besprenkeld met wat olijfolie, zout en chilivlokken. De chilivlokken zorgen voor wat pit. Je kunt zo zelf bepalen hoe pittig je de salade wilt maken. Het roosteren duurt ongeveer een half uurtje en geeft de broccoli een lekkere smaak terwijl de groenten hun stevigheid behouden. Bij koken kunnen de roosjes nog wel eens slap worden. In combinatie met lekkere frisse tomaatjes, wat feta en een rode ui dressing is het een echt lekkere mediteraans geïnspireerde salade. En natuurlijk niet alleen lekker voor lunch en picknick! Prima voor bij de bbq of gewoon als avondeten!

geroosterde broccoli
geroosterde broccoli

Ingrediënten voor 2 personen
750 gr broccoli (alleen roosjes ongeveer 600 gr)
4-5 el olijfolie
1,5 tl chilivlokken (of naar eigen smaak)
zout
3 teentjes knoflook
250 gr kerstomaatjes
90 gr garneeramandelen
120 gr feta

voor de dressing
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 rode ui
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 2o0 graden (hetelucht).

Meng de olijfolie, chilivlokken met wat zout door elkaar. Voeg wanneer je een pittigere salade wilt meer chilivlokken toe. Meng de broccoliroosjes door olijfolie en leg ze op een bakplaat of in een braadslede. Ze mogen niet op elkaar liggen. Plet de knoflook en leg er tussen. Zet voor 30 minuten in de oven en schep tussendoor een keer om.

Halveer de tomaatjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot dat ze mooi bruin kleuren.

Meng voor de dressing de olijfolie en witte wijnazijn. Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en voeg toe aan de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de broccoliroosjes in een mooie saladeschaal. Verdeel de tomaatjes er over, besprenkel met de dressing en geroosterde amandelen en brokkel de feta er overheen.

geroosterde broccoli
geroosterde broccoli

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in