
Groene asperges uit de oven



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 kg groene asperges
- 300 gr kerstomaatjes aan tak
- Rasp van 1 citroen
- 45 gr anjovis (uit blik)
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten Salsa Verde
- 3 takjes peterselie
- 3 takjes basilicum
- 1 takje munt
- 2 el kappertjes
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de asperges, verdeel ze over een bakplaat of ruime ovenschaal. Besprenkel de asperges royaal met olijfolie, (3-4 eetlepels) peper en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak nu de salsa verde. Haal de blaadjes peterselie, munt en basilicum van de takjes. Hak ze in het hakmolentje van de staafmixer samen met de kappertjes, witte wijnazijn en olijfolie tot een gladde dressing. Breng de salsa verde op smaak met peper en zout.
Haal de asperges uit de oven. Knip de trostomaatjes in kleinere trosjes en leg ze tussen de asperges. Giet de ansjovis af en leg ze op de asperges. Zet de asperges nog 15 minuten terug in de oven tot de groenten zacht zijn.
Verdeel de salsa verde over de asperges en rasp de citroen er boven. Lekker met knapperig gebakken brood of toast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan