Groene asperges uit de oven

Groene asperges uit de oven

Ben jij team wit of team groen? Wij zijn vooral fan van groene asperges. Je kunt ze koken, wokken of rauw eten, maar het lekkerste is om asperges te grillen of te roosteren in de oven. Dit is een lekker makkelijk recept voor geroosterde groene asperges uit de oven met een salsa van tomaat, citroen en ansjovis. Echt een smaakbom! De oven doet werkelijk al het werk voor je! Kan je in de tussentijd mooi een kop koffie drinken op de bank. De hoeveelheden zijn bedoelt als avondeten, serveer het lekker met knapperige toast. Liever als bijgerecht, dan kun je de helft aanhouden. Bak er dan bijvoorbeeld aardappeltjes bij en een een stukje zalm.
Groene asperges uit de oven
Groene asperges uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg groene asperges
  • 300 gr kerstomaatjes aan tak
  • Rasp van 1 citroen
  • 45 gr anjovis (uit blik)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten Salsa Verde

  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes basilicum
  • 1 takje munt
  • 2 el kappertjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de asperges, verdeel ze over een bakplaat of ruime ovenschaal. Besprenkel de asperges royaal met olijfolie, (3-4 eetlepels) peper en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Maak nu de salsa verde. Haal de blaadjes peterselie, munt en basilicum van de takjes. Hak ze in het hakmolentje van de staafmixer samen met de kappertjes, witte wijnazijn en olijfolie tot een gladde dressing. Breng de salsa verde op smaak met peper en zout.

  4. Haal de asperges uit de oven. Knip de trostomaatjes in kleinere trosjes en leg ze tussen de asperges. Giet de ansjovis af en leg ze op de asperges. Zet de asperges nog 15 minuten terug in de oven tot de groenten zacht zijn.

  5. Verdeel de salsa verde over de asperges en rasp de citroen er boven. Lekker met knapperig gebakken brood of toast.

Groene asperges uit de oven
Groene asperges uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in