Groene asperges uit de oven
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg groene asperges
- 300 gr kerstomaatjes aan tak
- Rasp van 1 citroen
- 45 gr anjovis (uit blik)
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten Salsa Verde
- 3 takjes peterselie
- 3 takjes basilicum
- 1 takje munt
- 2 el kappertjes
- 1 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de asperges, verdeel ze over een bakplaat of ruime ovenschaal. Besprenkel de asperges royaal met olijfolie, (3-4 eetlepels) peper en zout. Zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak nu de salsa verde. Haal de blaadjes peterselie, munt en basilicum van de takjes. Hak ze in het hakmolentje van de staafmixer samen met de kappertjes, witte wijnazijn en olijfolie tot een gladde dressing. Breng de salsa verde op smaak met peper en zout.
Haal de asperges uit de oven. Knip de trostomaatjes in kleinere trosjes en leg ze tussen de asperges. Giet de ansjovis af en leg ze op de asperges. Zet de asperges nog 15 minuten terug in de oven tot de groenten zacht zijn.
Verdeel de salsa verde over de asperges en rasp de citroen er boven. Lekker met knapperig gebakken brood of toast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in