Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Wie heeft er zin in een ovenplaat vol lekkers? Deze kabeljauw uit de oven met krieltjes en groente tover je zo op tafel, en is bovendien glutenvrij en lactosevrij. Rooster de krieltjes in de oven tot ze knapperig zijn en voeg zoete trostomaten toe voor extra smaak. Bak de kabeljauwfilets samen met verse citroenpartjes tot ze perfect gaar zijn en de vis lekker flaky uit elkaar valt. Serveer met Hollandse garnaaltjes, een handvol rucola en zoutige kappertjes. Voor een extra gezonde twist kun je ook groene asperges of bimi toevoegen en ze samen met de andere ingrediënten roosteren.

Kabeljauw uit de oven
ingrediënten krieltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 gr Hollandse garnalen
  • 750 gr krieltjes
  • 500 gr cherry trostomaten
  • 2 citroenen
  • 70 gr rucola
  • 4 el kappertjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Boen de krieltjes goed onder koud stromend water schoon. Droog ze af met een schone theedoek (of keukenpapier) en snijd ze in partjes. Daarna mogen ze de mengkom in. Voeg 3 el olijfolie, peper en zout toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar, zodat de krieltjes van top tot teen bedekt zijn.

  3. Verdeel de krieltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Haal de bakplaat uit de oven. Knip de trosjes tomaat in kleinere trosjes en leg ze bij de krieltjes. Snijd 1 citroen in parten en leg het samen met de kabeljauwfilets bij de krieltjes. Bak de vis in ongeveer 10 minuten gaar.  De vis is klaar als de laagjes makkelijk uit elkaar vallen.

  5. Maak de andere citroen schoon en rasp het over de krieltjes en vis. Verdeel de vis, krieltjes en tomatentrosjes over de borden. Schep de garnaaltjes over de vis. Voeg als finishing touch een flinke hand rucola en wat kappertjes toe.

  6. Tip: Ook lekker om groene asperges of bimi op de plaat mee te roosteren. 

Kabeljauw uit de oven
Quinoa risotto recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in