Kabeljauw van de BBQ
Er gaat niets boven een zomerse barbecue in de tuin, met vrienden en familie om je heen en de heerlijke geur van gegrilde gerechten in de lucht. Deze keer gaan we voor iets speciaals: kabeljauw van de BBQ. Dit recept is niet alleen easy peasy te maken, maar ook super smaakvol en gezond.
Kabeljauw op de BBQ maken
Kabeljauw is een fantastische vis om op de barbecue te bereiden. Het vlees is stevig genoeg om mooi te blijven tijdens het grillen, en het heeft een milde smaak die perfect samengaat met allerlei marinades en kruiden. Voor dit recept marineren we de kabeljauw met tomatentapenade, waardoor de vis een heerlijke, rijke smaak krijgt.
De courgette, gemengd met olijfolie, gedroogde oregano, peper en zout, maakt een ideaal bijgerecht. Deze groenten worden samen met de kabeljauw in aluminium bakjes gegrild, waardoor ze allebei hun smaak behouden en heerlijk mals blijven. Serveer de gegrilde kabeljauw en courgette direct uit de bakjes, en geniet van een heerlijke maaltijd in de tuin.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwfilets
- 1 courgette (of een halve gele en een halve groene)
- 2 takjes verse oregano
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 el tomatentapenade
- 2 el kappertjes
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kabeljauwfilets in stukken en schep ze door de tomatentapenade, zorg ervoor dat de filets goed bedekt zijn. Laat ze marineren terwijl je de rest van de bereiding voorbereidt.
Snijd de courgette in plakjes. Meng in een kom de olijfolie, peper, zout en gedroogde oregano. Voeg de courgetteplakjes toe en hussel goed om zodat alle plakjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruidenolie.
Leg de gemarineerde kabeljauw en de courgetteplakjes in een aluminium bakje (geschikt voor de bbq). Leg er her en der een klein takje verse oregano tussen. Zet het aluminium bakje met de vis en courgette op het rooster van de barbecue. Laat het ongeveer 8-10 minuten grillen, schep halverwege de courgette en kabeljauw om.
Bestrooi de gegrilde kabeljauw en courgette met kappertjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in