Reistips baby

Mijn tips voor reizen met een baby

Ik ben net terug van mijn vakantie naar Toscane. De eerste vakantie in het buitenland met z’n drietjes. Tijdens onze trip kreeg ik heel veel vragen via de DM op Instagram en daarom leek het mij leuk om een artikel te schrijven over mijn Toscane tips en mijn tips voor het reizen met een baby. Over het reizen met een baby kreeg ik misschien nog wel de meeste vragen. Ik splits daarom dit artikel in twee delen, anders wordt het een te lang verhaal. In dit deel zal ik mijn tips delen voor het reizen met een baby en in een volgend artikel zal ik mijn Toscane tips delen. Lasse is ruim 9 maanden en ik was heel erg benieuwd hoe hij deze vakantie zou ervaren. De autorit, slapen in een ander bedje, een andere omgeving. Het zijn nogal wat veranderingen voor zo’n kleine man. Maar hij vond het allemaal prima! Nu is Lasse sowieso een relaxte baby en dat bleek ook weer tijdens deze vakantie. Het slapen ging prima, het rijden ging goed en volgens mij vond hij het vooral heel leuk dat we continu met z’n drietjes waren. En ik ook! Ben je benieuwd naar mijn tips voor reizen met een baby? Lees dan snel verder.

Reizen met een baby

Mijn tips voor reizen met een baby
Even een kleine disclaimer. Ik spreek natuurlijk alleen vanuit mijn persoonlijke ervaring. Ik begrijp heel goed dat kindjes verschillend zijn en dat ervaringen anders kunnen zijn. Maar in dit artikel richt ik me puur op mijn eigen ervaring.

De autorit
De reis naar onze bestemming duurt ongeveer 14 uur. Wij besluiten dit in twee delen op te knippen en we verdelen de rit over twee dagen. Ik heb een paar jaar geleden wel eens in één keer naar Italië gereden en dat vond ik toen prima, maar nu met Lasse erbij leek mij dat niet zo fijn. Niet voor hem en niet voor ons.  Onze eerste tussenstop is Lörrach. Een plaats dicht tegen de Zwitserse grens. We verblijven in dit hotel.

[blockquote text=’Ik verbaas me over de goede voorzieningen bij de benzinestations. Ze hebben allemaal een mooie en schone verschoonruimte, kinderstoelen en speelhoekjes. ‘ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Een eerste tip is om regelmatig te stoppen. Wij maken om de anderhalf á twee uur een stop. Dan geven we Lasse de fles, wat te eten of we gaan even in het gras zitten bij een benzinestation. We hebben een speelkleed mee en die leggen we dan even neer. Dan kan Lasse even zijn gang gaan en lekker bewegen. Ik verbaas me over de goede voorzieningen bij de benzinestations. Ze hebben allemaal een mooie en schone verschoonruimte, kinderstoelen en speelhoekjes.

Ik neem voor de reisdagen een thermosfles gevuld met heet water en een fles koud water mee om zijn melk klaar te maken. Verder neem ik wat tussendoortjes mee, zoals soepstengels, rijstwafels en speciale babykoekjes. Voor het avondhapje heb ik kant-en-klare hapjes van Ella’s Kitchen in de luiertas gestopt. Op de hotelkamer verwarm ik die au-bain-marie.

Reizen met een baby

Wat ook een aanrader is, is om meerdere kleine speelgoedjes bij de hand te hebben. Zodra ik merk dat Lasse zich verveelt geef ik weer een nieuw speeltje. Nu slaapt Lasse heel veel onderweg, dus ik hoef hem gelukkig niet heel veel of heel lang te entertainen. Maar ik vind het wel fijn dat ik dit achter de hand heb.

De accommodatie
Sinds Lasse er is, hecht ik nog meer waarde aan een goede accommodatie op vakantie. Het is gewoon een feit dat je meer tijd doorbrengt in je accommodatie. Lasse moet toch zijn slaapjes doen en dan is het fijn dat je, je thuis voelt op je vakantie adres. Wat ik ook belangrijk vind tegenwoordig is een mogelijkheid om zelf te koken. Het hoeft geen uitgebreide keuken te zijn, maar een waterkoker en een gasstel zijn wel handig. Wij verblijven in een appartement van Tuscany Forever. Dit is een klein park met een aantal huizen, die weer opgedeeld zijn in appartementen. Er zitten drie zwembaden bij en een restaurant. Dat laatste vind ik ook erg handig. We kunnen hier elke ochtend verse broodjes en koffie halen en als we geen zin hebben om uit eten te gaan, kunnen we hier ook een hapje eten. Het ligt in Saline di Volterra, op ongeveer 20 minuutjes rijden van Volterra. Een heel leuk dorpje!

Reistips baby

Het huis is kidsproof en ook dat vind ik een goede tip voor als je op vakantie gaat met een baby. Het is gewoon handig als er al een babybedje is, een kinderstoel en wat speelgoed. Dan hoef je dit niet allemaal mee te slepen. In ons appartement zitten drie slaapkamers, dus Lasse heeft zijn eigen kamertje. Zo kunnen wij ’s avonds nog lekker een wijntje drinken en een potje rummikub spelen (parentlife).

Reistips baby

Op de plaats van bestemming
Ik heb heel lang getwijfeld of ik de Joolz wagen mee wilde nemen, of dat ik een buggy zou aanschaffen. Uiteindelijk neem ik toch de Joolz mee en hier heb ik geen spijt van. De Joolz is lekker robuust en heeft grote wielen. Dit is erg fijn over de hobbelige pleintjes en paadjes in de mooie, Italiaanse plaatsjes. We hadden nog geen ervaring met een draagzak, maar deze mochten we lenen van Pauline. En dat was toch wel erg handig. Sommige plaatsen in Italië zijn echt lastig te bewandelen met een kinderwagen. In San Gimignano gebruiken we bijvoorbeeld de draagzak. Daar lopen de paadjes steil omhoog en heb je hier en daar ook trappetjes waar je echt niet goed met een kinderwagen door kan.

Reistips babyReistips baby

De dag na aankomst hebben we meteen een lading boodschappen gedaan. Omdat je met een baby toch wat vaker thuis eet, vind ik het wel handig om wat in huis te hebben. Voor onszelf kopen we ook nog een lekker wijntje, charcuterie en kaasjes, zodat we ’s avonds op het balkon gezellig kunnen borrelen. Qua koken maak ik het mezelf heel makkelijk. Ik koop vaak een verse pasta en maak er een lekkere truffelpasta van met een sausje die ik in een van de vele delicatessenshops heb gevonden. Voor Lasse maak ik een verse pasta met tomatensaus. Supersimpel en hij vindt het heerlijk!

Reistips baby

[blockquote text=’Uit eten met een baby is toch anders. Je zit om zeven uur in je uppie in het restaurant, maar het is niet minder gezellig. ‘ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’yes’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

Uit eten met een baby
Hier was ik zelf heel benieuwd naar. Hoe ga je uit eten met een baby? En zal het goed gaan? Een nadeel in Italië is dat de meeste restaurants pas om 19.00 uur open gaan. Normaal geen probleem natuurlijk, maar nu is dit precies Lasse z’n bedtijd. We besteden daarom meer tijd aan de lunch. We lunchen regelmatig uitgebreid en in de avond eten we een makkelijke en kleinere maaltijd bij het huisje. Bij elk restaurant krijg je vooraf altijd een broodje. Dit geef ik vaak aan Lasse, zodat hij ook meteen zijn boterham binnen krijgt. Toch gaan we ook nog zo’n drie keer uit eten.

Reistips baby

Lasse krijgt rond 17h zijn avondmaaltijd nog thuis. Rond 19.00 uur krijgt Lasse nog een laatste fles en die nemen we mee naar het restaurant. Ik zoek van tevoren al een aantal restaurants uit, zodat we op plaats van bestemming niet meer lang hoeven te zoeken. Daarbij let ik er op of het restaurant een kinderstoel heeft, maar dit is bijna altijd wel het geval. En anders zetten we de Joolz gewoon aan tafel.

Reistips babyReistips baby

We zitten vaak al rond 19.00 uur in het restaurant. Tja, het is wel even een andere beleving, want je zit echt in je uppie in het restaurant. De meesten komen pas rond 21.00 uur binnendruppelen, dan waren wij al weer klaar voor vertrek. Desondanks vind ik het toch heel gezellig om met z’n drietjes uit eten te gaan en geniet ik echt van al het lekkers. Voor Lasse neem ik nog een speelgoedje mee. Meestal valt hij in de auto terug naar huis in slaap en leggen we hem daarna direct in z’n bedje.

Uit eten gaan met een babyReistips baby

Dit waren ze, mijn tips voor reizen met een baby en hoe je een baby mee uit eten neemt. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Heb je zelf nog een handige tip voor reizen met een baby of kinderen? Laat het weten in de comments, daar kunnen anderen weer inspiratie uit opdoen.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in