Menu

Personal: 10 dingen waar ik niet zonder kan

Als de bananen op zijn, raak ik in paniek. Ditzelfde geldt voor koffie en kwark. Het leek mij wel leuk om een lijstje te maken van 10 dingen waar ik echt niet zonder kan. Foodiedingen dan. Want het moge duidelijk zijn dat mijn beide mannen op nummer één staan.  Heb jij ook dingen waar je echt niet zonder kan?, laat het weten in de comments.

ingrediënten citroen

Kwark
Met stip op 1 staat kwark. Afgezien van mijn zwangerschap begin ik mijn dag steevast met kwark, banaan en muesli. Zelf op speciale dagen zoals moederdag, Pasen of kerst. Dan neem ik het als een soort pre breakfast. Ik vind het lekker fris en kom er echt mijn bed voor uit. Het is zelfs zo erg dat ik ’s avonds in bed al zin heb in mijn kwark van de volgende dag.

Bananen
Logisch, want ik eet mijn kwark altijd met banaan en muesli. Als de bananen op zijn, dat gebeurt gelukkig niet heel vaak, dan eet ik mijn kwark wel eens met kaneelappeltjes. Ook lekker, maar ook meer gedoe. En daar heb ik zo ’s ochtends vroeg vaak nog geen zin in.

Koffie
Ik ben een enorme koffielover. Vooral het eerste kopje van de dag vind ik het lekkerste. Ik drink dagelijks zo’n 5 kopjes koffie. Tegenwoordig drink ik wel grotendeels cafeinevrije koffie. Dat heb ik overgehouden aan mijn zwangerschap. Behalve het eerste kopje, dan heb ik die boost wel nodig.

Citroenen
Ik ben dol op frisse smaken en heb dus altijd citroenen in huis. Ik drink naast koffie veel gemberthee met citroen. Maar gebruik het ook veel in de keuken. Heerlijk!

Bruisend water
Ik houd niet echt van plat water. Dat klinkt heel verwend, maar dat drink ik echt niet graag. Bruisend water daarentegen wel. Het liefst met een schijfje citroen. Eigenlijk drink ik verder ook nooit fris, limonade of sappen. Alleen bruisend water, koffie en gemberthee.

Eieren
Ik houd niet heel erg van eieren, maar heb wel altijd eieren in huis. Maurits is er namelijk wel dol op. En ik heb soms ineens een bakmanie. Dan moet ik iets bakken. En dan zal je net zien dat de eieren op zijn. Dat gebeurt mij dus niet.

Kaas
Kaas in alle soorten en maten. Ik heb het altijd in de koelkast. Momenteel ligt er belegen kaas voor op brood, geitenkaas, feta, halloumi, burrata, Parmezaan, geraspte kaas, roomkaas, cheddar en een stukje port salut in de koelkast. Echt niet gelogen. Ik heb 1 plank in mijn koelkast die ik reserveer voor kaas. En die ligt altijd bomvol.

Pasta
In mijn voorraadkast vind je standaard pasta. Ik eet dat toch wel geregeld en zorg dat ik het altijd in huis heb. Meestal heb ik verschillende soorten in mijn lade liggen. Op dit moment heb ik spaghetti, orecchiette, capunti en penne.

Tomatenblokjes
Als er iets is dat ik veel gebruik, dan zijn het wel tomatenblokjes. Ik gebruik ze voor pastasauzen, tacosaus, soepen en nog veel meer. Ik heb standaard een paar blikken in de voorraadkast staan. Ik gebruik altijd de blokjes van Mutti, die zijn heerlijk.

Verse groente
Mijn groentelade is altijd gevuld. Ik word ook lichtelijk paniekerig als hij leeg is, want dan weet ik niet wat ik moet koken. Ik koop sowieso iedere week paprika’s, omdat je die voor zoveel gerechten kunt gebruiken. Broccoli heb ik ook bijna altijd in huis en tomaten. En daarnaast wissel ik dus af. Momenteel heb ik courgette, verse doperwten, komkommer en veldsla in de groentelade liggen. Daar kan ik dan weer even mee vooruit.

Quinoa risotto recept

Waar kan jij echt niet zonder? laat het weten in de comments.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

 • Annika
  3 augustus 2018 om 10:44

  Yum!

 • Karen
  2 augustus 2018 om 22:42

  Nutella :)

 • Pauline
  26 juli 2018 om 17:16

  Haha helemaal eens

 • Julia van der Heide
  25 juli 2018 om 21:50

  Vooral die kaas is heel herkenbaar! Ik werk als bijbaantje elke zaterdag op de markt bij een kaasboer en sindsdien is het simpelweg niet acceptabel dat er geen fatsoenlijk stuk kaas in de koelkast ligt. En koffie is ook heel essentieel. Zonder koffiemomentje is mijn dag sowieso bij voorbaat al rot. En fruit staat hoog op mijn lijstje, want een ontbijt zonder fruit is niks.

 • femmie
  24 juli 2018 om 23:07

  komt veel overeen met hierboven: eieren, kaas (Bulgaarse), yoghurt en ook van yoghurt gemaakte hang-op, peulvruchten vnl. kikkererwten, groenten: tomaten/komkommertjes/paprika's/wortels. pasta. bruinbrood en citroenen dat aangevuld met avocado (seizoen gebonden), olijven en sesampasta en fruit.

 • Petra
  24 juli 2018 om 15:48

  Hier altijd in ieder geval linzen, koffie en verschillende soorten thee. Voor man lief in ieder geval altijd een zak hot wings in de vriezer. En zoete aardappelen die heb ik altijd op voorraad. kan zoveel mee en zo snel klaar. Groetjes

 • Annika
  24 juli 2018 om 14:03

  Ah dat ga ik onthouden voor een volgend lijstje :)

 • Annika
  24 juli 2018 om 14:02

  Haha, 2 hele belangrijke items!

 • Annika
  24 juli 2018 om 14:01

  Oh wat leuk zeg!

 • Annika
  24 juli 2018 om 14:01

  Haha toevallig :)

 • Annika
  24 juli 2018 om 14:01

  Ja koffie! Daar kan ik ook echt niet zonder :)

 • Susanna
  23 juli 2018 om 20:22

  Herkenbaar lijstje! Hier moet het volgende altijd aanwezig zijn: • koffie • banaan • kwark of yoghurt • Mutti pelati • pasta • pindakaas 100% (ik ben nu al chagrijnig als ik denk dat ik voor morgenochtend niet genoeg heb) • uien en knoflook (gaan overal in) • eieren • melk • volkoren tarwemeel

 • Hanny ter Horst
  23 juli 2018 om 19:02

  Heel herkenbaar. Voor mij vooral kwark, eieren, melk, koffie, veel fruit (appels, peren, sinaasappels enz), groente (sla, uien, tomaten, wortels) en vis: gerookte zalm, blikje tonijn, diepvries witvis.

 • Lotte
  23 juli 2018 om 18:35

  Havermout, melk, kokosmelk, tomatenblokjes/puree, koffie, fruit, groente

 • Sam
  23 juli 2018 om 16:43

  Ik kan niet zonder melk, smeerkaas, knäckebröd, kipfilet plakjes en komkommer/tomaatjes/paprika. Vooral smeerkaas heb ik altijd in huis omdat ik dat bijna elke ochtend als ontbijt neem op een cracker, maiswafel of geroosterd broodje

 • Merel
  23 juli 2018 om 16:40

  Leuke, herkenbare lijst! Ik ben ook wel benieuwd naar jouw top 10 onmisbare keukenapparaten. Dan doel ik niet alleen op keukenmachines etc, maar ook welke garde/snij-ding enzo. Ben benieuwd! X

 • gilda vab stuivenberg
  23 juli 2018 om 16:17

  leuk om te weten en te lezen ik kan niet zoner mjin volle kwark van campina

 • Mylène
  23 juli 2018 om 16:07

  BANANEN!! Maar ik eet ze dan wel uit het vuistje. Een banaan vind ik zo lekker, dat het zelfs mijn genietsnackmoment van de dag is. Ik eet soms wel 2 banenen per dag :D

 • Manette
  23 juli 2018 om 12:58

  Koffie en kaas!!!!!!!!!!!!!!!! Verder overleef ik het wel :)

 • Vivian
  23 juli 2018 om 12:03

  Sowieso pindakaas (100% noten)...ik lepel het regelmatig zo uit de pot...heel slecht natuurlijk, maar kan het soms niet laten. En havermout is standaard in huis. Ik eet vaak overnight oats, maar ook soms warme havermoutpap, en ik maak er zelf granola van.

 • Vanvuchelen Sarah
  23 juli 2018 om 08:14

  Wij hebben thuis 15 verschillende soorten tomaten in onze 2 serres. Die serres waren we al van plan sinds het afdak van de buren tijdens een windhoos van 90 km/h tegen onze 'hoofdserre' vloog en hem neerramde. Anyways, ik kan niet zonder tomaten, chocolade, (volkoren) pasta en aardappelen uit onze tuin. Sinds ik minder vlees wil eten, heeft mijn vader daar alle begrip voor en hebben we onze gehele tuin gerenoveerd zodat onze 2 ganzen, 3 kippen, 7 eenden (waaronder 4 kleintjes) en 1 konijn ook voldoende habitat kregen. Zo, een huge story als je het mij vraagt maar hey, dat is mijn lijstje in een notendop. ;-)

 • Marieke78
  23 juli 2018 om 07:35

  Het zou mijn eigen lijstje kunnen zijn!! Deze producten zijn ook voor mij bijna onmisbaar. Ook ik denk in de avond al aan de kwark van de volgende ochtend??

 • Nikki
  23 juli 2018 om 07:30

  Prachtige foto's! Hier is koffie het allerbelangrijkste, dat is er altijd. En ook knäckebrod, een stuk lekkere belegen kaas en een pot pindakaas heb ik altijd in huis.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.