Ratatouille recept

Personal: 10 dingen waar ik niet zonder kan

Als de bananen op zijn, raak ik in paniek. Ditzelfde geldt voor koffie en kwark. Het leek mij wel leuk om een lijstje te maken van 10 dingen waar ik echt niet zonder kan. Foodiedingen dan. Want het moge duidelijk zijn dat mijn beide mannen op nummer één staan.  Heb jij ook dingen waar je echt niet zonder kan?, laat het weten in de comments.

ingrediënten citroen

Kwark
Met stip op 1 staat kwark. Afgezien van mijn zwangerschap begin ik mijn dag steevast met kwark, banaan en muesli. Zelf op speciale dagen zoals moederdag, Pasen of kerst. Dan neem ik het als een soort pre breakfast. Ik vind het lekker fris en kom er echt mijn bed voor uit. Het is zelfs zo erg dat ik ’s avonds in bed al zin heb in mijn kwark van de volgende dag.

Bananen
Logisch, want ik eet mijn kwark altijd met banaan en muesli. Als de bananen op zijn, dat gebeurt gelukkig niet heel vaak, dan eet ik mijn kwark wel eens met kaneelappeltjes. Ook lekker, maar ook meer gedoe. En daar heb ik zo ’s ochtends vroeg vaak nog geen zin in.

Koffie
Ik ben een enorme koffielover. Vooral het eerste kopje van de dag vind ik het lekkerste. Ik drink dagelijks zo’n 5 kopjes koffie. Tegenwoordig drink ik wel grotendeels cafeinevrije koffie. Dat heb ik overgehouden aan mijn zwangerschap. Behalve het eerste kopje, dan heb ik die boost wel nodig.

Citroenen
Ik ben dol op frisse smaken en heb dus altijd citroenen in huis. Ik drink naast koffie veel gemberthee met citroen. Maar gebruik het ook veel in de keuken. Heerlijk!

Bruisend water
Ik houd niet echt van plat water. Dat klinkt heel verwend, maar dat drink ik echt niet graag. Bruisend water daarentegen wel. Het liefst met een schijfje citroen. Eigenlijk drink ik verder ook nooit fris, limonade of sappen. Alleen bruisend water, koffie en gemberthee.

Eieren
Ik houd niet heel erg van eieren, maar heb wel altijd eieren in huis. Maurits is er namelijk wel dol op. En ik heb soms ineens een bakmanie. Dan moet ik iets bakken. En dan zal je net zien dat de eieren op zijn. Dat gebeurt mij dus niet.

Kaas
Kaas in alle soorten en maten. Ik heb het altijd in de koelkast. Momenteel ligt er belegen kaas voor op brood, geitenkaas, feta, halloumi, burrata, Parmezaan, geraspte kaas, roomkaas, cheddar en een stukje port salut in de koelkast. Echt niet gelogen. Ik heb 1 plank in mijn koelkast die ik reserveer voor kaas. En die ligt altijd bomvol.

Pasta
In mijn voorraadkast vind je standaard pasta. Ik eet dat toch wel geregeld en zorg dat ik het altijd in huis heb. Meestal heb ik verschillende soorten in mijn lade liggen. Op dit moment heb ik spaghetti, orecchiette, capunti en penne.

Tomatenblokjes
Als er iets is dat ik veel gebruik, dan zijn het wel tomatenblokjes. Ik gebruik ze voor pastasauzen, tacosaus, soepen en nog veel meer. Ik heb standaard een paar blikken in de voorraadkast staan. Ik gebruik altijd de blokjes van Mutti, die zijn heerlijk.

Verse groente
Mijn groentelade is altijd gevuld. Ik word ook lichtelijk paniekerig als hij leeg is, want dan weet ik niet wat ik moet koken. Ik koop sowieso iedere week paprika’s, omdat je die voor zoveel gerechten kunt gebruiken. Broccoli heb ik ook bijna altijd in huis en tomaten. En daarnaast wissel ik dus af. Momenteel heb ik courgette, verse doperwten, komkommer en veldsla in de groentelade liggen. Daar kan ik dan weer even mee vooruit.

Quinoa risotto recept

Waar kan jij echt niet zonder? laat het weten in de comments.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in