Personal: Mom and business, werkt dat wel?

“Dit gaat echt niet meer! en misschien moet ik de boel maar verkopen”, riep ik lichtelijk in paniek toen ik in januari de draad weer wilde oppakken. Gelukkig was ik mij er van bewust dat een dosis hormonen ervoor zorgde dat ik nog niet helemaal goed  kon nadenken. En anders herinnerden Maurits en Annika mij er wel aan dat deze uitspraken nogal ongenuanceerd waren.

Ik had het best even pittig. Door Merlijn zijn vroeggeboorte huilde hij heel erg veel. En was hij gevoelig voor prikkels. Dit betekende ook dat wij de opvang nog een paar maandjes uit wilden stellen. Van tevoren had ik bedacht om half januari weer volop aan de bak te gaan. In de praktijk betekende dit dat ik in de weekenden en ’s avonds werkte. Niet helemaal hoe ik het mij had voorgesteld. Het was en is zoeken naar een nieuwe balans.

Laat mij maar fulltime moeder zijn, dacht ik toen.

Mijn ambitie was weg
Maar nu we ruim 8 maanden verder zijn, zie ik het weer heel wat rooskleuriger in. Ik heb mijn inspiratie weer terug en ook mijn ambitie is terug van weggeweest. Want die was eerlijk gezegd een beetje zoek. Laat mij maar fulltime moeder zijn, dacht ik toen. Terwijl ik eigenlijk wel weet dat ik zoveel energie en vreugde uit mijn werk haal. Het is wel anders geworden, mijn ambities zijn er nog volop, maar de uitvoering duurt gewoon wat langer. Vroeger moest een idee direct uitgevoerd worden, nog liever gisteren dan vandaag. Nu schrijf ik het gewoon op mijn random ideeënlijst en komt er vanzelf een moment dat ik er mee aan de slag ga. Of niet.

Hoe doe ik het nu?
Het is nog steeds een beetje passen en meten, maar er komt steeds meer ritme in onze dagen. Maandag is mijn mamadag, dan knuffel en speel ik met Merlijn. Als hij slaapt doe ik wel wat kleine dingen zoals mailtjes beantwoorden en comments checken. Of ik doe dit ’s avonds. In eerste instantie ging Merlijn op dinsdag en donderdag naar de crèche. Sinds kort heb ik daar de woensdag aan toegevoegd, want ik het redde het niet met mijn werk. Eén dag daarvan reserveer ik voor mijn laptop, dat is de dag dat ik alle recepten uitwerk en de foto’s bewerk. De andere dagen zijn voor afspraken buiten de deur, andere  projecten en kookdagen. Tussen de bedrijven door houd ik social media bij, reageer ik op reacties en zorg ik voor een clean inbox. Vrijdag probeer ik vrij te houden om leuke dingen te doen. Met die extra dag opvang lukt het mij nu aardig. Nu kan ik ook echt weer vrij zijn in het weekend. Voor Annika geldt hetzelfde ritme, alleen is zij op maandag vrij en houdt zij op vrijdag alles in de gaten.

Dus ambities en een baby gaan wat mij betreft heel goed samen. Je moet alleen wel flexibel zijn, want een baby is geen robot. Als Merlijn op een dag niet wil slapen dan kan ik wel een streep door mijn agenda zetten. Dus ik probeer deze dagen nu gewoon vrij te houden en alleen te doen wat lukt. Eerst deed ik dat niet, dan had ik aan het begin van de dag allemaal plannen, om aan het einde van de dag compleet gestrest te zijn omdat niks was gelukt. Geen quality time met Merlijn en ook geen werk kunnen verzetten. Daar wordt niemand blij van.

Hoe doen jullie dat? Zijn jullie ambities veranderd? Laat het weten in de comments.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in