Diary: heel veel borrelen en de eerste officiële kookdag

Wat een weertje he? Zo pak je het eerste terrasje van het jaar en een week later lijkt het wel alsof we in Siberië zijn beland. Ik trek dat altijd heel slecht. Bij het eerste terrasje, beginnen mijn lentekriebels namelijk volop te stromen. Denk ik aan de strandtenten die open gaan, koffietjes in de zon en werken in mijn moestuin. Als het kwik dan ineens enorm daalt, lijkt dat moment weer zover weg. Aan de andere kant scheen de zon wel volop, dus eigenlijk hebben we niks te klagen. Toch deed ik heel veel dingen binnenshuis, vooral veel borrelen met buren en vrienden. Dat was gezellig, kijk je mee?

Het eerste terrasje in de zon bij Cleeff in Haarlem. Dat zijn toch wel de ultieme geluksmomenten voor mij. Lekkere koffie met een lekker koekje erbij en meer heb je niet nodig.

Ik deed iets wat ik had gezworen nooit te doen. Ik ging namelijk met Annika naar de 9 maanden beurs. Het was mijn idee. En ik vond het leuk ook. Ik heb allemaal nieuwe kleren voor Merlijn gekocht. En speelgoed. En een boekje, het voorlezen is begonnen.

Er werd heel veel geborreld afgelopen weken bij ons. Wat nu wat minder makkelijk buiten de deur kan, doen we nu gewoon binnenshuis. Er gaat heel wat kaas doorheen hier. Ik zit ineens in een blauwe kaas fase. En dat het liefst met kletzenbrood of vijgenbrood. Yum!

Ik ging even naar het Kweekcafé voor een citroen gembertreetje. Hele leuke plek vlakbij ons huis. Volgende keer mag er van mij alleen wel wat meer gember in.

Annika en ik hadden weer een kookdag gepland. De eerste na ons verlof. De dag ervoor sta ik dan al in de keuken om dingen voor te bereiden. Meestal maken we 7 of 8 recepten op een dag, dus dat red ik niet in één dag.
Annika in actie. En ze kan het nog steeds supergoed! De eerste foto was even wennen na 4 maanden. Maar ze zijn weer prachtig geworden. Jullie zien de resultaten binnenkort wel voorbij komen.

Ik ging met mijn moeder, Annika en Lasse even naar Loods 5. Het blijft een van mijn favo woonwinkels.

Samen met Merlijn gingen we ontbijten bij Hotel Bleecker in Bloemendaal. Was gezellig met zijn drietjes.

De komende week wordt druk. Ik heb afspraken, moet met Merlijn naar de kinderarts (hopelijk de laatste keer) en vrijdag ga ik naar het coffee festival. In het weekend komen er vrienden langs, dus het zal letterlijk wel weer een lekker weekje worden.

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in