hellofresh veggie box

De leukste foodabonnementen op een rij

Het leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt. Je kunt tegenwoordig je boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen, maar er zijn ook tientallen foodabonnementen die je af kunt sluiten. Superleuk! Van complete maaltijdboxen tot speciale foodabonnementen voor wijn, bier of worst. Er komt steeds meer aanbod op de markt en ik juich het alleen maar toe. Ik doe bijna alles online. Boodschappen, cadeautjes bestellen, restaurants reserveren, vakanties boeken en ga zo maar door. Ik vind het dan ook fijn dat er steeds meer foodabonnementen op de markt komen voor lekkere delicatessen. Je hoeft de deur niet meer uit voor je boodschappen en zo hou je meer vrije tijd over om andere, leuke dingen te doen.

In dit artikel zet ik de leukste foodabonnementen voor jullie op een rij. Er zullen er ongetwijfeld nog veel meer zijn, dus schroom niet om jouw favo foodabonnementen te delen in de comments onder het artikel.

hellofresh veggie box

Maaltijdboxen

Het idee van een maaltijdbox is dat je iedere week of maand een box krijgt met daarin verse ingrediënten voor een aantal maaltijden. De recepten worden erbij geleverd en de ingrediënten zijn precies afgemeten op basis van het aantal personen. Het voordeel hiervan is dat je zelf niet meer hoeft na te denken over wat je gaat eten, je geen boodschappen hoeft te doen en toch een lekkere, gevarieerde en meestal gezonde maaltijd op tafel kan zetten.

Hello Fresh
Ik ontvang zelf al tijden de Hello Fresh box thuis en ben hier erg tevreden over. Elke week kies ik drie lekkere maaltijden uit en deze worden vervolgens bij mij thuisbezorgd. Ik heb gekozen voor de quick & easy box. Deze gerechten zijn altijd binnen een half uur klaar. Maar je kunt ook kiezen voor de original box, de veggie box of de familybox. Zo zit er voor een ieder wel iets passends tussen.

Prijs: vanaf € 39,- per box
Aantal personen: 2 tot 6 personen
Aantal maaltijden per box: 3 tot 5
Frequentie: wekelijks
Meer info

Marley Spoon
Marley Spoon is een wat luxere maaltijdbox. Er is één soort box te verkrijgen. Deze box bestaat ook uit lekkere, verse ingrediënten om een lekker maaltje op tafel te kunnen zetten. De gerechten zijn iets specialer dan bij de andere maaltijdboxen. Je hebt nog meer het restaurant gevoel, maar dan bij je thuis. Je kunt er voor kiezen om je box vegetarisch te maken, handig voor als je geen vlees eet.

Prijs: vanaf € 36,- per box
Aantal personen: 2 tot 4 personen
Aantal maaltijden per box: 2 tot 4
Frequentie: wekelijks
Meer info

Allerhande box
Ook supermarkten spelen in op deze trend. Zo heeft de Albert Heijn de Allerhande box. AH biedt twee verschillende boxen aan, een tweepersoons box en een familiebox. Ik heb deze box zelf nog nooit getest. Albert Heijn geeft aan dat de box uit verse ingrediënten bestaat en de maaltijden binnen 30 minuten klaar zijn. Daarnaast kun je deze box tegelijkertijd met de online boodschappen laten bezorgen. Handig!

Prijs: vanaf € 37,50 per box
Aantal personen: 2 tot 4/5 personen
Aantal maaltijden per box: 3
Frequentie: wekelijks
Meer info

Ingrediënt

Koffie abonnement

Met een koffie abonnement zit je nooit meer zonder koffie. Gelukkig maar, want ik kan echt niet zonder mijn kopje koffie in de ochtend. Als de koffie dan op is ben ik niet te genieten. Heb jij dit ook? Dan is het misschien handig om een koffie abonnement af te sluiten. Nu heb ik een Nespresso apparaat en bestel ik iedere maand een lading cupjes via hun website. Ook heel erg handig! Maar ben je in het bezit van een bonenmachine? Of gebruik je filterkoffie? Dan zijn deze abonnementen misschien iets voor jou.

Roast
Roast selecteert iedere maand de lekkerste koffiesoorten voor je. Ze maken deze selectie uit kleine, ambachtelijke branderijen in zowel Nederland als België. Iedere maand ontvang je drie, heerlijke, verse koffies. Deze worden automatisch bij je thuisbezorgd. Je kunt kiezen tussen koffiebonen en gemalen koffie. Ook kun je selecteren of je een kleine drinker of normale drinker bent en of je een espressobranding of lichtere filterbranding wilt.

Prijs: vanaf € 13,95
Aantal porties per levering: 3x 100 of 3x 150 gram
Frequentie: maandelijks
Meer info

Moyee Coffee
De koffie van Moyee is 100% fairchain koffie. Goede zaak! Via een flexibel abonnement kun je de koffie van Moyee maandelijks bij jou thuis laten bezorgen. Je kunt verschillende hoeveelheden selecteren en kiezen uit bonen, cups, espressomaling of filterkoffie. Voor ieder wat wils dus. Daarbij kun je kiezen uit de smaken Limu, Triple Play, TwoToTango, Microlot of Dark Roast. Moyee werkt met de beste koffie uit Ethiopië en binnenkort ook uit Centraal Amerika.

Prijs: vanaf € 4,50 per levering
Aantal porties per levering: 250 gr – 1 kg
Frequentie: maandelijks
Meer info

monsieur saucisson

Worst abonnement

Altijd als ik een borrelplankje maak, ligt er ook een lekker worstje op. Bijvoorbeeld van Brandt en Levie of Monsieur Saucisson. Nu zag ik laatst dat zij beiden een worst abonnement aanbieden. Superhandig! Zo heb je altijd een lekker worstje in huis voor bij de borrel.

Brandt en Levie
Het abonnement van Brandt en Levie bestaat uit een tweemaandelijkse pakket vol worsten en culinaire vleeswaren. Iedere keer is de inhoud van het pakket anders, zodat je alle verschillende producten kunt proberen en proeven. Het zijn niet alleen maar worsten, ook vers vlees, gedroogd vlees of bereide vleeswaren zullen onderdeel zijn van het pakket. Het verse vlees in het pakket kan ingevroren worden, je hoeft dus niet alles achter elkaar op te eten (mag wel ;)). Brandt en Levie produceert de beste en lekkerste worsten, maar wel op een verantwoorde manier. Mijn favoriet is de droge worst.

Prijs:  € 45,00 per levering
Aantal porties per levering: vlees voor 7 maaltijden voor 2 personen + vlees voor de borrel
Frequentie: tweemaandelijks
Meer info

Monsieur Saucisson
Elke keer als ik een bezoekje breng aan de Markthal in Rotterdam, neem ik een aantal droge worstjes mee van Monsieur Saucisson. Ze hebben heerlijke smaken in het assortiment. Denk aan venkelworst, vijgenworst, geitenkaasworst of truffelworst. Je kunt een abonnement afsluiten waarbij je iedere maand 7 verschillende worsten ontvangt. Je kan een abonnement voor 3 of 6 maanden afsluiten. Er zijn 35 verschillende worstsmaken verkrijgbaar. Genoeg keuze dus.

Prijs:  vanaf € 85,00 per abonnementsduur (3 maanden)
Aantal porties per levering: 7 worsten per maand
Frequentie: maandelijks
Meer info

Hopper bierbox

Bier abonnement

Speciaalbiertjes zijn echt een trend. Je ziet steeds meer speciaalbieren in de supermarkt verkocht worden. Ik ben zelf niet echt een bierdrinker, maar ik ken wel veel mensen die van een speciaalbiertje houden. Een bierabonnement is dan echt een uitkomst, zo kun je steeds weer wat anders proberen.

Beer in a box
Bij beer in a box kun je kiezen voor een abonnement of een losse box bestellen. Dat laatste is natuurlijk leuk om als cadeautje aan een bierliefhebber te geven. Verder werkt dit concept eigenlijk hetzelfde als bij Hopper. Je kunt via de site een smaaktest doen. Op basis van jouw smaak worden de lekkerste speciaalbiertjes voor je geselecteerd en aan de box toegevoegd. Je kunt aangeven of je een gemengde box wilt, een box met enkel lichte bieren of een box met enkel donkere bieren. Er zijn proefformulieren aan de box toegevoegd, zodat je de bieren uitgebreid kunt proeven en meteen kunt noteren wat je er van vindt. Leuk om op een avondje met vrienden te doen.

Prijs:  vanaf € 18,00per box
Aantal bieren per levering: vanaf 6 bieren per box
Frequentie: tweemaandelijks
Meer info

Wijn abonnement

Ik drink graag een wijntje op z’n tijd. Maar eigenlijk heb ik er niet veel verstand van. In de supermarkt of wijnhandel kies ik dan ook vaak voor hetzelfde. Best wel jammer, want er zijn zoveel lekkere wijnen verkrijgbaar. Een wijnabonnement is dan een goede oplossing. Op deze manier maak je kennis met allerlei verschillende wijnen en leer je ook meteen meer over wijn. Er zijn heel veel verschillende wijnabonnementen beschikbaar. Ik licht er een paar uit.

Taste club
De wijnen van de Taste Club komen rechtstreeks van de wijnboer. Zij selecteren de wijnen die het beste bij je smaak passen. Iedere maand krijg je een box met 6 verschillende wijnen. Om te bepalen welke wijnen je lekker vindt, kun je online een smaaktest doen. Handig!

Prijs: € 49,95 per box
Aantal wijnen per levering: 6 wijnen per box
Frequentie: maandelijks
Meer info

WineClub
De wijnen van de WineClub passen door de brievenbus. De bedoeling van dit abonnement is dat je echt meer te weten komt over wijn en je, je smaak leert kennen. Iedere maand ontvang je drie verschillende wijnen (in de brievenbus). Zie het als een soort wijnproeverij aan huis. Je kunt kiezen voor rood of wit, dit kun je ook afwisselen. De wijnen hebben een proefformaat van 100ml en zijn speciaal geselecteerd door een groep wijnkenners. Erbij worden proefinstructies en informatie over de wijn geleverd.

Prijs: vanaf € 9,50 per box
Aantal wijnen per levering: 3 wijnen per box
Frequentie: maandelijks of tweemaandelijks
Meer info

Er zijn meerdere aanbieders van wijnabonnementen. Neem ook eens een kijkje bij Vinoos.

Foodelicious box

Een box vol met delicatessen mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Dan ben je bij Foodelicious aan het goede adres. Foodelicious heeft een winkel, webwinkel en een box. Je kunt er de lekkerste delicatessen bestellen. Ze staan bekend om hun heerlijke olijfolies en azijnen, maar er is nog veel meer lekkers verkrijgbaar. Denk aan kaasjes, producten met truffel, sauzen, vleeswaren, pasta’s en nog veel meer. Met een abonnement op de foodelicious box ontvang je iedere maand een box vol met lekkere delicatessen. De exacte inhoud blijft geheim, zodat het een leuke verrassing is wat je krijgt.

Prijs: € 34,95 per box
Frequentie: tweemaandelijks
Meer info

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in