pauline

Personal: Hoe is het allemaal begonnen?

Vaak krijg ik de vraag hoe mijn blog ontstaan is. Het leek mij wel leuk om dit verhaal met jullie te delen. Want het was namelijk niet mijn eigen idee. Lees je verder?

Zwart verbrande pavlova 
Als kind stond ik al vaak in de keuken. Ik bakte koekjes met oma en later werden dit hele taarten. Kookprogramma’s kijk ik al van kleins af aan (ook op de BBC, Ready Steady Cook) en de Allerhande verslond ik. Ook ging ik zelf steeds meer experimenteren. Dat begon met dingen bakken (ik herinner me nog een zwart verbrande pavlova en een taart waar ik gemalen koffie doorheen had gemixt in plaats van gezette koffie), gelukkig gingen er ook genoeg dingen wel goed. Later werden het complete desserts, hapjes en uiteindelijk kookte ik het hele kerstdiner thuis. Toen ik puber was gaf ik geregeld feestjes, uiteraard waren er genoeg drankjes, maar voor de hapjes stond ik gerust 2 dagen in de keuken. Vond ik leuk! Tijdens mijn Hotelschool periode is deze culinaire liefde alleen maar groter geworden.

Na mijn studie Marketing kreeg ik een kantoorbaan, eerst bij een uitzendbureau als intercedent en later op de P&O afdeling van een groot ziekenhuis. Totaal iets anders en ik miste echt de creativiteit. Het onderwerp van gesprek was altijd eten. Met mijn collega’s wisselde ik recepten uit en regelmatig nam ik een zelfgebakken taart mee.

Annika haar idee
Het was Annika die met het idee kwam om een blog te beginnen. Zij volgde destijds een aantal beautyblogs en vond het echt wat voor mij. Zulke dingen gaan bij ons wél over 1 nacht ijs en dezelfde dag maakte ik een gratis profiel aan op blogspot. Over de naam heb ik letterlijk nog geen 3 tellen nagedacht. Uit Pauline’s keuken was geboren.

Ik vond het onwijs leuk om weer creatief te zijn. Uren spendeerde ik aan de opmaak van mijn blog. Ik veranderde kleuren, lettertypes en plaatjes. Wie kan zich de groene kleur nog herinneren? Soms was ik iets te ver gegaan en was mijn hele blog door de war. Maar dat maakt niet zoveel uit, want enkel mijn collega’s, vrienden en familie keken op de website. Ik probeerde vaak nieuwe dingen uit in de keuken en daar maakte ik dan snel een foto van. Zonder styling, zonder goed licht en ook niet nabewerkt. Ik vond het vooral heel tof om te doen.

4 websites
Ik barst nog wel eens van de ideeën en zo kwam het dat ik op een gegeven moment 4 websites had. Zoet en Lekker, waar ik mijn gemaakte kinder-  en bruidstaarten van marsepein verkocht. Uit eigen streek, een webshop in streekproducten, waar ik ook mee op de markt stond. En de theebrouwerij, een concept waar je zelf je eigen thee kon samenstellen en personaliseren. En dus mijn blog. Op den duur vond ik het nogal wat onhandig worden dat ik zoveel dingen tegelijk deed. En uiteindelijk haalde ik toch het meeste voldoening uit Uit Pauline’s keuken. Dus de rest moest weg.

Vanaf dat moment ben ik het allemaal professioneler gaan aanpakken. Ik ben overgestapt op wordpress en ben ook gaan samenwerken met mijn mediabureau. De 100 bezoekers van het begin waren inmiddels 1000 per dag geworden en het werden er steeds meer.

Mijn eerste boek
Op een gegeven moment werd ik benaderd door uitgeverij Prometheus of ik een boek wilde maken op basis van de Voedselzandloper theorie. Wat jullie misschien niet weten is dat heel veel kookboeken van bekende Nederlanders bijvoorbeeld, gemaakt worden door iemand anders. Kris Verburgh had alle kennis van de Voedselzandloper theorie, maar niet perse de creativiteit om hier leuke recepten mee te maken. En daar hebben ze mij voor gevraagd. Ik vond het wel een leuke uitdaging. Dit boek werd een enorme bestseller, er zijn meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en ondertussen groeide mijn blog ook steeds meer. En de drang om zelf een eigen boek te maken was ook geboren. Jullie weten wat er van gekomen is.

Van 1, naar 2, naar 3
Uit Pauline’s keuken groeide steeds harder en op den duur kon ik het niet meer zo goed handelen. Er gaat best veel tijd zitten in het schrijven, koken en maken van foto’s (naast alle samenwerkingen die ik doe, zodat ik van dit blog kan blijven leven). Annika hielp mij steeds vaker op haar vrije dag. Dat deed ze gewoon omdat ze het leuk vond en om haar creativiteit weer wat te gebruiken. Totdat ze in 2015 wel wat anders wilde. Annika werkte al een tijdje als senior aanbestedingsadviseur, maar ze was wel toe aan wat nieuws. “Of ze niet bij mij kon werken?” Nou die timing was meer dan perfect en zodoende werken wij al sinds 2015 samen. Ik kook en Annika doet de styling en fotografie. En samen runnen we nu het blog! Het is zo fijn om dit samen met haar te doen. Vroeger hadden we altijd ruzie maar tegenwoordig zijn we niet alleen zussen, maar ook de beste vriendinnen en ook dus business partners. En dat werkt perfect. Ik hoop dit dan ook nog heel veel jaren met haar samen te kunnen doen.

Inmiddels hebben we dagelijks ruim 40.000 unieke bezoekers en in het weekend zelf 50.000. Hebben we in totaal 3 boeken gemaakt en hebben we onze eigen gratis App.  Ook werken we nu samen met Marianne, dit is begonnen tijdens ons zwangerschapsverlof, maar we gaan voorlopig nog lekker door met samenwerken. Er komen in ieder geval nog heel veel mooie recepten aan de komende tijd. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen. Aan inspiratie in ieder geval geen gebrek. 
pauline

 

 

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in