Ik ben weer begonnen en zo ga ik het doen

Ik ben weer begonnen en zo ga ik het doen! Dat klinkt heel stellig. Nou ik kan jullie meteen vertellen dat ik het niet zo stellig voel. Eigenlijk weet ik zelfs even niet hoe? Zo’n verlof gaat toch sneller voorbij dan je denkt. Opeens is het bijna februari, raakt de content op en staan nieuwe samenwerkingen voor de deur. Tijd om weer aan de slag te gaan. Ik had het helemaal uitgedacht, maar in de praktijk loopt het toch even anders.

In principe had ik voor Merlijn vanaf half februari opvang geregeld voor 2 dagen in de week. Dat zouden dan mijn schrijf- en laptopdagen worden. Op de dag dat Maurits vrij is, zou ik dan praktische dingen kunnen doen zoals afspraken buiten de deur of recepten koken voor de blog. Dan zou ik zelf nog één dag vrij hebben en een half half dagje met Merlijn, waarin ik tijdens zijn slaapjes wel wat kleine dingetjes zou kunnen doen. En als het nodig is kunnen mijn ouders altijd bijspringen. Strakke planning, maar het moest best te doen zijn dacht ik.

Een ding heb ik wel geleerd, je kunt wel van alles plannen met een kleine, alleen loopt dit in de praktijk toch vaak anders.  Het is nog een beetje te vroeg voor Merlijn om naar het kinderdagverblijf te gaan. Hij heeft moeite met het verwerken van prikkels dus vinden we de tijd nog niet rijp. En ook de kinderarts vond het verstandiger om nog even te wachten. Dus dat gaan we dan natuurlijk ook doen. Alles op zijn tijd. Dat betekent dat mijn enigszins strakke planning nu een beetje op losse schroeven staat. En ik even geen idee heb, hoe ik dit de komende weken ga doen.

Ik merk dat het tussen de slaapjes door werken nog best een uitdaging is. Je moet toch vaak een paar keer omhoog voor een speen, of een aai over de bol. En om eerlijk te zijn, er zijn ook dagen dat meneer helemaal niet wil slapen. Voor nu betekent dit dat ik meestal ’s avonds achter de laptop kruip of in het weekend werk. Dat had ik afgezworen (iets met een werk-privé balans), maar het is even niet anders.  De kookdagen moeten we nu nog strakker in gaan richten. Daar beginnen we mee als Annika ook weer helemaal back to business is. Tot die tijd doe ik het een beetje zelf wanneer ik daar tijd voor heb (dat zal dus voornamelijk in het weekend worden). Een beetje passen en meten dus.

Het goede nieuws is dat jullie daar niks van merken. Want Marianne heeft heel veel lekkere recepten gemaakt die binnenkort online komen. En er staan er ook nog een paar van mijzelf klaar. Dus aan inspiratie geen gebrek. Ook de comments probeer ik zo goed mogelijk bij te houden (vergeven jullie het me als het niet altijd lukt?) en op social media vind je ook iedere dag een update. Dus no worries about that.

Zo nu zijn jullie een beetje bijgepraat over hoe ik het ga doen de komende tijd. Hoe doen jullie dat? werken in combinatie met een kleine? Laat het vooral weten in de comments, misschien heb ik nog wat aan jullie tips.

pauline kookt

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in