Menu

Ik ben weer begonnen en zo ga ik het doen

Ik ben weer begonnen en zo ga ik het doen! Dat klinkt heel stellig. Nou ik kan jullie meteen vertellen dat ik het niet zo stellig voel. Eigenlijk weet ik zelfs even niet hoe? Zo’n verlof gaat toch sneller voorbij dan je denkt. Opeens is het bijna februari, raakt de content op en staan nieuwe samenwerkingen voor de deur. Tijd om weer aan de slag te gaan. Ik had het helemaal uitgedacht, maar in de praktijk loopt het toch even anders.

In principe had ik voor Merlijn vanaf half februari opvang geregeld voor 2 dagen in de week. Dat zouden dan mijn schrijf- en laptopdagen worden. Op de dag dat Maurits vrij is, zou ik dan praktische dingen kunnen doen zoals afspraken buiten de deur of recepten koken voor de blog. Dan zou ik zelf nog één dag vrij hebben en een half half dagje met Merlijn, waarin ik tijdens zijn slaapjes wel wat kleine dingetjes zou kunnen doen. En als het nodig is kunnen mijn ouders altijd bijspringen. Strakke planning, maar het moest best te doen zijn dacht ik.

Een ding heb ik wel geleerd, je kunt wel van alles plannen met een kleine, alleen loopt dit in de praktijk toch vaak anders.  Het is nog een beetje te vroeg voor Merlijn om naar het kinderdagverblijf te gaan. Hij heeft moeite met het verwerken van prikkels dus vinden we de tijd nog niet rijp. En ook de kinderarts vond het verstandiger om nog even te wachten. Dus dat gaan we dan natuurlijk ook doen. Alles op zijn tijd. Dat betekent dat mijn enigszins strakke planning nu een beetje op losse schroeven staat. En ik even geen idee heb, hoe ik dit de komende weken ga doen.

Ik merk dat het tussen de slaapjes door werken nog best een uitdaging is. Je moet toch vaak een paar keer omhoog voor een speen, of een aai over de bol. En om eerlijk te zijn, er zijn ook dagen dat meneer helemaal niet wil slapen. Voor nu betekent dit dat ik meestal ’s avonds achter de laptop kruip of in het weekend werk. Dat had ik afgezworen (iets met een werk-privé balans), maar het is even niet anders.  De kookdagen moeten we nu nog strakker in gaan richten. Daar beginnen we mee als Annika ook weer helemaal back to business is. Tot die tijd doe ik het een beetje zelf wanneer ik daar tijd voor heb (dat zal dus voornamelijk in het weekend worden). Een beetje passen en meten dus.

Het goede nieuws is dat jullie daar niks van merken. Want Marianne heeft heel veel lekkere recepten gemaakt die binnenkort online komen. En er staan er ook nog een paar van mijzelf klaar. Dus aan inspiratie geen gebrek. Ook de comments probeer ik zo goed mogelijk bij te houden (vergeven jullie het me als het niet altijd lukt?) en op social media vind je ook iedere dag een update. Dus no worries about that.

Zo nu zijn jullie een beetje bijgepraat over hoe ik het ga doen de komende tijd. Hoe doen jullie dat? werken in combinatie met een kleine? Laat het vooral weten in de comments, misschien heb ik nog wat aan jullie tips.

pauline kookt

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

35 reacties

 • Lize
  4 februari 2018 om 17:56

  Wij hadden bedacht: allebei 4 dagen werken , 2 dagen kinderopvang en 1 dag oma. Maar toen puntje bij paaltje kwam wilde ik helemaal geen 4 dagen werken. Ik wilde zo veel migelijk bij mn kind zijn ? nu werk ik 3 dagen en mijn man 36 uur in 4 dagen. Dus maar 2 dagen opvang. Dat zijn drukke dagen. En bloggen en opdrachten voor trainingen moeten in de avond. Maar het is het waard en je went er vanzelf aan. Na 2 jaar weet ik inmiddels niet meer beter.

 • Pauline
  2 februari 2018 om 17:17

  Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties! Doet mij heel goed :)

 • Marieke Kollen
  2 februari 2018 om 07:21

  Geniet van je kleine man, dat is het belangrijkste! De tijd vliegt voorbij. En het wordt gemakkelijker, echt waar. Tot die tijd je mama❤ volgen! Ik ben zelf mama van 2 dames (3,5 jaar en 10 maanden) en werk 24 tot 32 uur. Mijn kids gaan naar de opvang als mijn man en ik moeten werken. Belangrijkste wat ik altijd heb gedaan, aan het ritme van de kids houden. Als je van alles tussendoor probeert te doen - wat meestal niet gaat - word je onrustig (ik spreek hier voor mijzelf). Daardoor baby ook onrustig. Probeer realistisch te zijn, en dat soms (euh vaak ?) dingen op je planning niet af komen..? So be it! Je bent mama en doet je uiterste best!

 • Ellis
  1 februari 2018 om 21:08

  Ik ben zelf 2 wkn geleden begonnen met werken. Ik vond het heerlijk om weer even mijn eigen ding te kunnen doen. Maar vrije dagen zijn er idd niet meer bij. Je bent de hele dag bezig met kleine dingetjes. Als manlief mij vraagt hoe mijn dag was en of ik nog tijd had om zijn blousen te strijken. Kijkt hij mij onbegrijpelijk aan als ik zeg dat ik druk was. Maar waarmee.... ja... ik kan het zelf ook niet meer opsommen.. kleine dingetjes!?

 • BrendaM
  30 januari 2018 om 22:32

  Probeer naar niemand toe een schuldgevoel te krijgen. Leg de lat niet te hoog. Stel je prioriteiten. Luister naar je (moeder) gevoel en doe waar jij je goed bij voelt! Dat is voor ieder weer anders.

 • Jolanda Schripsema
  30 januari 2018 om 13:31

  Daar sluit ik mij bij mij bij aan. Mijn dochter wordt over 3 maanden al 21. De jaren zijn echt voorbij gevolgen. Heerlijk als ze nog zo klein zijn. Geniet ervan zoveel je kunt.

 • Tanja Hermens
  30 januari 2018 om 01:23

  Zoals je al vast gemerkt hebt veranderde je leven van jou en je lief 180 graden toen jullie moeder en vader werden :-) En plannen met kinderen is bijna onmogelijk omdat je je aanpast aan hen en niet andersom. En zo hoort het ook vind ik, Vooral is in deze eerste tijd is een stevige moeder (vader)-kindbinding van levensbelang. En daar moet je genoeg tijd voor nemen met je kleine ventje. Daarom vind ik bv de eerdere reacties voor zo'n draagdoek heel goed. Je hebt Merlijn bij je, hij hoort je hart en voelt je warmte, heel veilig. En aan het typen went hij wel :-) En als je moet koken kan papa hem zo dragen .Of je zet hem bij je in de keuken, gezellig. Veel kinderen doen hun slaapjes ook prima in de wagen. Het is hier al vaak gezegd maar voelt iets niet goed dan is het niet goed! Vertrouw op jullie zelf, jullie kennen hem het beste!

 • Laura
  29 januari 2018 om 23:13

  Neem rustig de tijd om van je mannetje te genieten en hem de aandacht te geven die hij nodig heeft. Wat werkt wanneer onze kleine man (7 weken oud) onrustig is, is hem in de draagdoek doen. Voor ons allebei fijn zo op de buik dicht bij elkaar, maar zeker ook handig voor mij om mijn handen vrij te hebben.

 • Ireen Tamis-van Zelm
  29 januari 2018 om 22:37

  Pauline, neem alsjeblieft de tijd voor je kleintje. Geniet er van zo lang het duurt. Ze zijn zo snel groot!

 • Mariette
  29 januari 2018 om 22:18

  Lijkt me een enorme uitdaging! Maar het klinkt alsof je de juiste beslissingen maakt, dus ga daar vooral mee door en veel succes <3

 • Nienke Bezuijen
  29 januari 2018 om 20:58

  Groot gelijk, deze tijd komt maar 1x dus geniet er van en geef hem de beste start! Heb je al eens geprobeerd om hem in een (ergonomische!) draagdoek of draagzak te dragen? Dan kan hij lekker slapen bij mamma en kan jij nog wat dingen doen. In de keuken, achter de laptop of gewoon iets voor jezelf. Hier werkt het als een trein!! Liefs!

 • Lian
  29 januari 2018 om 20:52

  Hartstikke begrijpelijk Pauline. Uiteindelijk is het welzijn van Merlijn nu belangrijker. Ik heb twee dagen oppas van de oma’s en die dagen moet ik dus zoveel mogelijk doen. Probeer dan de grote dingen aan te pakken zoals bakken/koken, fotograferen en artikelen uitwerken. De andere dagen als er slaapjes zijn, maar die worden steeds minder. Vind het lastig daar een balans in te vinden. Ben ook nog echt zoekende. Het wordt naar mijn idee dan ook niet makkelijker. Succes met alles en bedenk dat je met minder content per week ook succesvol blijft ?

 • Eefke
  29 januari 2018 om 18:29

  Niks moeten van jezelf en genieten van wat wel lukt. En inderdaad s avonds en in het weekend aan de slag. Het is maar tijdelijk. Mijn privé werkbalans is ook op de schop door mijn dochter van 4 maanden. Bij haar was het wennen bij opa en oma dus daar haalde ik haar eerder op. Na vier weken gaat het goed. Ik prijs mezelf gelukkig met mijn eigen ondernemerschap omdat ik daardoor flexibel ben. Zij bepaald nu even hoe en wat. Heel veel succes!

 • Wendy Noordermeer
  29 januari 2018 om 18:18

  Door jouw recepten doe ik het altijd goed bij diners. Zo lijkt het alsof IK kan koken ?. Balans kind en werk ga je vanzelf vinden. Het is op het begin nu eenmaal even puzzelen.

 • Tineke
  29 januari 2018 om 17:33

  Er staan zoveel heerlijke recepten op je site! Ik kan nog járen vooruit! Dus doe maar kalm aan!

 • Pauline
  29 januari 2018 om 16:37

  Oh wat bijzonder dat je in hetzelfde schuitje zit. En ja die 7 weken maken dan echt een verschil. Het lijkt heel kort, maar er gebeurt zoveel in de laatste weken in de buik. Dus alles op zijn tijd. Geniet nog even van je verlof. En in 3 weken kan er alweer heel veel veranderen he :)

 • Pauline
  29 januari 2018 om 16:35

  Ah goed om te weten, dankjewel voor je aanbod! Voorlopig komt het wel goed!

 • Emma
  29 januari 2018 om 12:54

  Alles wat jullie zelf besluiten is een goed besluit! Ik heb geleerd vooral niet naar anderen te luisteren ,iedere moeder/vader heeft een mening waar ik nogal onzeker van werd. Dus volg vooral je eigen gevoel. Wij hebben toen voor een gastouder gekozen ipv een kinderdagverblijf dat gaf ons meer rust vanwege de huiselijke sfeer en minder drukte van minder kinderen. Heel veel succes maar dat gaat helemaal goedkomen!

 • Barbara Bakker
  29 januari 2018 om 12:10

  Plannen maken kan altijd, maar met kinderen loopt het vaak anders dan verwacht. Denk je net door te hebben wat het ritme is, wat de beste balans is, hoe je het allemaal gaat aanpakken.. Is alles weer anders. Maar heel goed dat je niet door duwt. Luister naar je hart en buig mee, dat zorgt voor een relaxte mind! En als je nog hulp nodig hebt met content, nieuwe recepten: ik ben beschikbaar en woon in de buurt haha!

 • Corien
  29 januari 2018 om 11:26

  Trots!! Dat doen jullie goed. Jullie kiezen samen voor het belang van je kindje en dat is zo belangrijk maar ook bijzonder. Elk kindje is uniek. Er bestaat dus ook geen standaard handleiding! Volg je hart en je intuitie. (En wat iedereen daar ook van mag vinden maakt niet uit.) Succes! Deze weg is niet de makkelijkste maar uit ervaring kan ik je melden dat je er wel hele leuke kinderen mee creëert die als een fijn mens in het leven komen te staan.

 • annouska
  29 januari 2018 om 11:02

  Oh ik herken hier zoveel in. Tygo is ook te vroeg geboren (Ook rond de tijd van Merlijn) en die 7 weken te vroeg merk ik nu terug in zijn ontwikkeling. Hij kan niet veel prikkels hebben en je merkt hier en daar dat hij toch wat achter loopt zijn zijn ontwikkeling, hoe wel hij het prima doet. Officieel moest ik dus donderdag aan de slag, maar ik vond het ook nog te vroeg. Dus ik heb ruim 3 weken extra verlof genomen, maar daarna moet ik echt weer aan de slag. Gelukkig werkt mijn vriend in ploegendiensten dus we wisselen elkaar goed af. Toch is het lastig, weer aan het werk gaan denk ik. Zeker als je thuis werkt gaat er denk ik onbewust inderdaad nog heel veel tijd naar je kleine mannetje uit. Maar dat moet je ook gewoon doen, want werken is belangrijk maar je kleine mannetje helemaal. Straks als Merlijn er klaar voor is, dan gaat werken ook een stuk beter waarschijnlijk.

 • Stephanie
  29 januari 2018 om 10:51

  Hoi Pauline, Je kleintje en jijzelf zijn veel belangrijker dan werk, stipte updates of wat ook (ik spreek uit ervaring!) Succes met het vinden van balans. Take it easy. Stephanie

 • Karlijn
  29 januari 2018 om 10:40

  Hoi Pauline, Heel herkenbaar wat je schrijft. Hoe goed je je ook voorbereid op de komst van een kleintje, dingen lopen vaak anders. Wij hadden ook een te vroeg geboren kindje en het geplande kinderdagverblijf kon op advies van de kinderarts niet doorgaan. De eerste maanden ben ik thuis geweest (zat zelf ook nog een tijd in de ziektewet, ik ben heel ziek geweest tijdens de zwangerschap en de couveusetijd was ook heel intensief geweest ), maar daarna hebben we gekozen voor oppas in huis. Veel minder prikkels en veel meer rust voor ons ventje. Na een jaar ging hij wel naar het kinderdagverblijf en dat was toen prima. Misschien ook iets voor jullie? Succes weer met opstarten!

 • Anne Zondag
  29 januari 2018 om 10:34

  Lastig he die balans tussen kind/gezin en werk. Het is niet te plannen en ik vind het knap dat je eerlijk bent en je kind voorop zet! dit is wel je bedrijf waar je zo hard voor hebt gewerkt. De prikkel verwerking gat wel beter worden hoor, weet ik uit ervaring.

 • Joëlle van Leeuwen-Wildeboer
  29 januari 2018 om 10:24

  Je bent een topper!!

 • Leanne
  29 januari 2018 om 10:23

  Lieve Pauline, omarm het ♡. Je hebt de juiste keuze gemaakt!! En desnoods voer je naast een zomerrooster ook een winterrooster in ;-). Met een kleine zit je zowat elke maand in een ander ritme... heel lastig plannen dus. Laat het op je afkomen. Wij overleven een dag zonder nieuw receptje echt wel!

 • Linda Peek
  29 januari 2018 om 10:21

  Hi Paulien, maak je niet gek hoor! Waarom ga je even niet een paar weken over op een zomerrooster? Geen lezer die het je kwalijk neemt en iedereen begrijpt het. Dan kun je even rustig (en dat is het natuurlijk helemaaaaaal niet) werken. Het begin is echt even wennen en die hersenen werken ook niet zo mee nog. Het komt echt allemaal goed. Dikke knuffel, Lin

 • Nicky
  29 januari 2018 om 09:32

  Uit ervaring kan ik je zeggen dat je leven er over een half jaar alweer héél anders uitziet. Het wordt makkelijker en dan kun je je bijna niet meer voorstellen hoe diep je toen (soms) in de put zat. Het is een fase! Echt waar!

 • Leonie
  29 januari 2018 om 09:19

  Doe het vooral lekker rustig aan Paulien!

 • Debbie Bodewes
  29 januari 2018 om 08:38

  Geduld hebben en de lat niet te hoog leggen voor jezelf. Het hoeft niet altijd perfect. Ik hoop dat Merlijn en jij jullie balans vinden en als hij naar het kdv gaat, heb je inderdaad meer tijd. Succes!

 • Ankie
  29 januari 2018 om 07:40

  Accepteren dat alles altijd anders loopt, en daar gewoon mee dealen i.p.v. je kind in jouw schema proberen te duwen, scheelt al ontzettend veel (verspilde) energie, dus je bent al goed bezig ? Nu op zoek naar een mooie balans die voor jullie allemaal werkt. Succes!

 • Vanessa
  29 januari 2018 om 07:33

  Merlijn is het allerbelangrijkst! Daar gaat het om in jouw leven. En wij kunnen ook best genieten van een recept dat al een tijd online staat hoor! Mijn dochter is 10 jaar en het wordt makkelijker - al heeft zij me soms ook nodig als is ik bedacht had nog een en ander even af te maken... Dat blijft, maar de liefde die je als moeder kunt geven, is toch waar het om draait?

 • Marloes Hofstetter
  29 januari 2018 om 07:21

  Goedemorgen!! Volgens mij heb je t belangrijkste al gedaan..de keuze gemaakt om voor Merlijn te gaan en zijn schema te volgen. Helaas heb ik ook niet de antwoorden, elke situatie verschilt en elk kind/elke moeder/elke situatie is anders. Doen wat jij denkt dat goed is en een stapje terug doen als jij denkt dat t nodig is. En natuurlijk genieten van Merlijn en alle kleine geluksmomenten, t gaat zo snel! Mijn beste (en allermoeilijkste) beslissing? Stoppen met mijn full-time werkweken bij een grote bank. Nu ik mijn weken flexibel kan inrichten en daarbij een goede balans heb in de zorg voor onze kinderen, kan ik zoveel meer genieten van de dingen die er écht toe doen. Stress is voor niemand goed. Zoals ik al zei, die keuzes kun je alleen zelf maken/samen maken. En lijkt t niet de juiste, dan maak je weer nieuwe keuzes. Komt altijd goed ;-) succes!

 • Kim Eissing
  29 januari 2018 om 07:00

  Pauline, het is jouw werk, website, jouw Merlijn. Gezin gaat voor alles. Geen van jouw volgers zal jou kwalijk nemen dat je dat op nr 1 zet. Ik heb gelukkig ook hulp van vrienden en familie, waardoor ik geen gebruik hoef te maken van BSO. Voorheen wel 3 dagen kinderopvang. Heel veel succes (en no worries, je ♥ verteld je altijd vanzelf wel welke beslissing voor je gezin het beste is).

 • margotstap
  29 januari 2018 om 06:56

  Het komt allemaal goed! Keep up the good work ????

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.