TUC Carpaccio
Ik ben weer begonnen met werken. Na 3 maanden verlof, werd het weer eens tijd. Merlijn gaat nog niet naar de opvang dus het is nog een beetje passen en meten, maar het gaat goed komen. Met mijn inspiratie zit het wel goed, ik heb driftig allemaal ideetjes genoteerd op mijn to cook lijstje. Maar een beetje extra hulp is altijd fijn. En daar heb ik jullie bij nodig!
TOP your TUC
TUC heeft mij gevraagd lekkere toppings te bedenken voor op hun TUCjes. TUC en ik gaan way back, wij hadden ze vroeger vaak in huis. Op feestjes en partijen stond er vaak een schaaltje op tafel. In ieder geval altijd de TUC Original en later ook de TUC Cheese. Maar tegenwoordig mag het allemaal wel wat spannender. Dat zie je niet alleen terug in de smaken van het zoutje zelf, deze zijn enorm uitgebreid (zoals Bacon, Paprika en Zaden & Bieslook). Maar het TUCje leent zich ook uitermate goed om te beleggen. Dat is niet alleen leuk en lekker, maar zorgt ook voor verrassende smaakcombinaties. Je kan het zo gek niet verzinnen of het matcht wel met een TUC smaak. Kies bijvoorbeeld voor vis zoals zalm of tonijn, of vleeswaren zoals prosciutto en gerookte kip, of houd het lekker vega met kaas, hummus of een lekkere groentespread. De mogelijkheden en smaken zijn eindeloos.
Mijn vrijdagavond
Ik heb zelf een luxe variant bedacht met carpaccio en truffelmayonaise (yes eindelijk mag ik dit weer) op een TUC Original. Ziet er heel fancy uit, maar is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. En heel lekker, het zoute knapperige TUCje met het zachte vlees en de romige truffelmayo. Yum! Perfect voor een chique borrel of voor de vrijdagavond thuis op de bank. Want zo brengen wij tegenwoordig ons weekend door. Voordat Merlijn er was aten Maurits en ik graag buiten de deur met zijn tweetjes of met vrienden. Nu gaat dat natuurlijk even wat minder makkelijk. Ik wil ook niet de hele tijd oppas vragen, ook al vinden opa en oma dat helemaal niet erg. Dus maken we het thuis gewoon gezellig met lekkere hapjes en drankjes.
Zo maak je de TUC Carpaccio
Beleg een TUC Original met een plakje carpaccio. Leg er een zongedroogd tomaatje naast. Verdeel een klein beetje truffelmayonaise (dit kan je kopen in de supermarkt) over de TUC. Garneer de TUC Carpaccio met wat Parmezaanse kaas, een paar geroosterd pijnboompites en een takje rucola.
Dit bericht is in samenwerking met TUC, lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in