TUC Carpaccio

TUC Carpaccio

Ik ben weer begonnen met werken. Na 3 maanden verlof, werd het weer eens tijd. Merlijn gaat nog niet naar de opvang dus het is nog een beetje passen en meten, maar het gaat goed komen. Met mijn inspiratie zit het wel goed, ik heb driftig allemaal ideetjes genoteerd op mijn to cook lijstje. Maar een beetje extra hulp is altijd fijn. En daar heb ik jullie bij nodig!

TOP your TUC
TUC heeft mij gevraagd lekkere toppings te bedenken voor op hun TUCjes. TUC en ik gaan way back, wij hadden ze vroeger vaak in huis. Op feestjes en partijen stond er vaak een schaaltje op tafel.  In ieder geval altijd de TUC Original en later ook de TUC Cheese. Maar tegenwoordig mag het allemaal wel wat spannender. Dat zie je niet alleen terug in de smaken van het zoutje zelf, deze zijn enorm uitgebreid (zoals Bacon, Paprika en Zaden & Bieslook). Maar het TUCje leent zich ook uitermate goed om te beleggen. Dat is niet alleen leuk en lekker, maar zorgt ook voor verrassende smaakcombinaties. Je kan het zo gek niet verzinnen of het matcht wel met een TUC smaak. Kies bijvoorbeeld voor vis zoals zalm of tonijn, of vleeswaren zoals prosciutto en gerookte kip, of houd het lekker vega met kaas, hummus of een lekkere groentespread. De mogelijkheden en smaken zijn eindeloos.

TUC Carpaccio

Mijn vrijdagavond
Ik heb zelf een luxe variant bedacht met carpaccio en truffelmayonaise (yes eindelijk mag ik dit weer) op een TUC Original. Ziet er heel fancy uit, maar is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. En heel lekker, het zoute knapperige TUCje met het zachte vlees en de romige truffelmayo. Yum! Perfect voor een chique borrel of voor de vrijdagavond thuis op de bank. Want zo brengen wij tegenwoordig ons weekend door. Voordat Merlijn er was aten Maurits en ik graag buiten de deur met zijn tweetjes of met vrienden.  Nu gaat dat natuurlijk even wat minder makkelijk. Ik wil ook niet de hele tijd oppas vragen, ook al vinden opa en oma dat helemaal niet erg. Dus maken we het thuis gewoon gezellig met lekkere hapjes en drankjes.

TUC Carpaccio

TUC Carpaccio

 

Zo maak je de TUC Carpaccio
Beleg een TUC Original met een plakje carpaccio. Leg er een zongedroogd tomaatje naast. Verdeel een klein beetje truffelmayonaise (dit kan je kopen in de supermarkt) over de TUC. Garneer de TUC Carpaccio met wat Parmezaanse kaas, een paar geroosterd pijnboompites en een takje rucola.

TUC CarpaccioTUC Carpaccio-

Dit bericht is in samenwerking met TUC, lees hier mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in