Hoera Merlijn is geboren

Hij is er! Onze lieve zoon Merlijn Viggo Bast is geboren op  zaterdag 14 oktober 2017. Die zagen we even niet aankomen, Merlijn kwam 6 weekjes te vroeg. Inmiddels zijn we thuis uit het ziekenhuis en stel ik hem met trots aan jullie voor.

Merlijn: “Duin bij de zee”

Op die bewuste zaterdag was ik nietsvermoedend met Maurits op pad. We gingen naar de surfshop, lunchten buiten de deur en ik was een missie puddingbroodje gestart. Deze waren bij 3 bakkers uitverkocht, een tompouce bleek een prima alternatief. Aan het einde van de middag kwam Annika nog even langs en zoals altijd gingen we even kijken op de babykamer. Ik zei nog hardop dat ik nog genoeg tijd had om alle kleertjes te wassen, totdat nog geen 5 minuten later mijn vliezen plotseling braken. En toen was er heel even paniek. Maurits belde met de verloskundige en Annika pakte snel mijn vluchtkoffer in (toch handig zo’n mede zwangere zus). Ik moest gelijk naar het ziekenhuis waar nog geen 6 uur later onze prachtige zoon werd geboren.

Ik kan niet beschrijven wat er toen door mij heenging. Heel veel liefde voor ons kleine mannetje. “Houden van”, zoals ik het nog nooit eerder heb gevoeld. Maar ook voor mijn lieve Maurits, die mij fantastisch gesteund heeft zowel in de zwangerschap als tijdens de bevalling. Zoals Maurits heel mooi noemde: “We hadden allebei nog een kamertje over in ons hart gevuld met liefde”. Maar tegelijkertijd ook een heel onwerkelijk gevoel. Onwerkelijk dat hij er al is. Helemaal omdat het zo ontzettend snel ging. Dat gevoel bleef nog wel even, want vrij snel na de bevalling moest Merlijn mee naar de Neonatologie (couveuse afdeling) voor onderzoeken. En dan voel je je verscheurd, je hebt net een kindje op de wereld gezet, maar je kan niet bij hem zijn. Althans niet direct en niet 24 uur per dag.

Gelukkig ging het al snel vrij goed met Merlijn. We hadden er ook alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Het is een pittig mannetje. Uiteindelijk heeft hij ruim 2 weken in het ziekenhuis gelegen. Die momenten waren heel mooi, als we bij hem waren en hij op mijn blote buik lag en ik zachtjes door zijn donzige haartjes kroelde, maar ook emotioneel, als we weer afscheid van hem moesten nemen.

Maar nu zijn we thuis. En voor altijd samen. Afgelopen zondag mocht Merlijn mee naar huis. En we genieten intens van hem. Van ieder geluidje, iedere beweging, ieder huiltje en zelfs van iedere volle luier. Ja echt! Wat een prachtig mannetje hebben wij en wat zijn we intens verliefd. Onze start was misschien niet helemaal zoals het zou moeten, maar dat gaan we nu lekker inhalen. Ik ben nog tot 1 februari met verlof en ik ga van iedere seconde genieten.

Liefs Pauline

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in